ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρόταση Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 π.μ. | |
Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρόταση Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής
Άρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου,
Δικηγόρου -Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας ΥΔΔΑΔ
Μέλους των Τομέων Οικονομίας και Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης της Ν.Δ.
Πολιτικού Στελέχους Νέας Δημοκρατίας – Πολιτευτή Αργολίδας

Με ένα από κάθε άποψη βαρυσήμαντο «κείμενο πορείας», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της χώρας στις 16/9/2017 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 82ης ΔΕΘ, το όραμά του για την Ελλάδα. 

Με ρεαλισμό, στοχοπροσήλωση και σαφήνεια, χωρίς ίχνος λαϊκισμού και δημαγωγίας, προσδιόρισε τους άξονες της πολιτικής του για να βγει η χώρα από την κρίση, στην οποία έχει βυθιστεί τα τελευταία χρόνια και να βαδίσει σε ένα μέλλον ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Με προτάσεις συγκεκριμένες και χωρίς παραπειστικά λεκτικά πυροτεχνήματα, ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση, με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι οραματίζεται μια Ελλάδα με «πραγματική ελευθερία αλλά και με γνήσια αλληλεγγύη». 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με τις θέσεις που διατύπωσε, φρόντισε να καταστήσει διακριτές τις διαφορές της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης από την ανερμάτιστη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , και ταυτόχρονα υπογράμμισε – ξεκαθαρίζοντας τις προτεραιότητές του – ότι «είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, περήφανη. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω». 

Αναλύοντας τις προτάσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι τρεις προτεραιότητες του σχεδίου του είναι απλές: Να δημιουργηθούν πολλές νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων. Να μειωθούν τα φορολογικά βάρη και να εξορθολογιστεί η λειτουργία του κράτους. Να στηριχθούν οι νέοι και οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθόρισε δεσμευτικά τα στάδια που πρόκειται να ακολουθήσει η αυριανή κυβέρνησή του προς αυτήν την κατεύθυνση, ορίζοντας επακριβώς τα νομοσχέδια που προτίθεται να ψηφίσει. 

Έτσι, ανέφερε πως το πρώτο νομοσχέδιο αφορά τη νέα οργάνωση της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης. Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά τη φορολογία και τις επενδύσεις. Γι’ αυτό, υπογράμμισε ότι προτείνει τη θέσπιση υπεραποσβέσεων για επενδύσεις κεφαλαίου, μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών και φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία. Όπως και επιπλέον μείωση της φορολογίας ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.

Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων. Κόντρα στη λογική της γραφειοκρατίας, τόνισε, αντιστρέφουμε το βάρος της απόδειξης της συμμόρφωσης από τον ιδιώτη στο κράτος. 

Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε εμφατικά στη ριζική βελτίωση του χωροταξικού και πολεοδομικού πλαισίου, που καθορίζει τις οικονομικές δραστηριότητες και που ως σήμερα έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί δομικό εμπόδιο κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας. 

Στο σημείο αυτό, πρότεινε την κατηγοριοποίηση των χρήσεων γης σε τέσσερις βασικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα: κατοικία – παραγωγικές δραστηριότητες – ειδικές χρήσεις – τουρισμός, που η θεσμοθέτησή τους θα ξεμπλοκάρει την παραγωγική δραστηριότητα από παραλυτικά γραφειοκρατικά εμπόδια. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει μια νέα ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων. 

Με έμφαση στο «μεγάλο ασθενή», στη μεταρρύθμιση του κράτους. Όπως τόνισε, όσο αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα υλοποιούνται, τόσο θα μειώνονται οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2 %. Μια τέτοια συμφωνία, μπορεί να απογειώσει την Ελληνική οικονομία, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να μας επιτρέψει σε πρώτο χρόνο να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, να εισάγουμε κατώτατο φορολογικό συντελεστή 9 % για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, με 1.000 ευρώ αφορολόγητα για κάθε παιδί. 

Και όταν, τόνισε, η οικονομία θα αναπτύσσεται γοργά, θα μπορούμε να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης, εξορθολογίζοντας την κλίμακα του φόρου εισοδήματος. Και να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές ΦΠΑ, 11 % και 22%. Στο σχέδιό του για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέδειξε ιδιαίτερα τη σημασία που αποδίδει στη «δεύτερη κατοικία», για την προσέλκυση ξένων επενδυτών και την ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας. Και σε μια αποστροφή του λόγου του, με ιδιαίτερη αξία και για την Αργολίδα, τόνισε την αξία του πρωτογενούς τομέα και της μετάβασης σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας, βασισμένο στον επιχειρηματία-αγρότη. 

Ενώ, ταυτόχρονα, ιδιαίτερη σημασία απέδωσε και στον τουρισμό που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας αλλά και του νομού μας . Αναφέρθηκε στην ανάγκη της ψηφιακής επανάστασης και στην ενίσχυση της διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση και εν γένει στη λειτουργία του κράτους. Στάθηκε ιδιαίτερα στην Παιδεία, αποδίδοντας τη βαρύνουσα σπουδαιότητά της για το μέλλον της χώρας. 

Επίσης, απέδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική συνοχή, υπογραμμίζοντας ότι «για εμάς η αλληλεγγύη είναι η άλλη όψη της ελευθερίας». Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε για άλλη μια φορά τη δέσμευσή του για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, και τόνισε ότι στη «σύγχρονη Ελλάδα κοινωνική πολιτική είναι κατά κύριο λόγο η εξασφάλιση δουλειάς». Μέσα από τη συνεκτική και ολοκληρωμένη πρότασή του και τις αλληλένδετες προτάσεις του για την Ελληνική οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεδίπλωσε το όραμά του για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή και διατράνωσε προς όλους αδιαίρετα την πεποίθησή του ότι «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ