ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

1η διεθνής έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:50:00 μ.μ. |
1η διεθνής έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα
Η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης της Αθήνας πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 12 έως 14 Ιανουαρίου 2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (TaeKwonDo) στην Αθήνα.


Σκοπός της είναι να ενημερωθεί το κοινό για όλα τα προϊόντα και τις καινοτομίες που υπάρχουν στον τομέα της κάνναβης σε όλο τον κόσμο καθώς και τα τελευταία επιτεύγματα όσον αφορά την ιατρική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης.

Οι εκθέσεις κάνναβης δεν είναι κάτι καινούριο στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο αφού γίνονται παρόμοιες εκθέσεις και συνέδρια σε πάρα πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από τον επιστημονικό και εμπορικό τομέα με τεράστιο ενδιαφέρον και απήχηση από το κοινό και φυσικά, δεν είναι μόνο εμπορικού ενδιαφέροντος αφού όλοι οι εκθέτες πουλάνε τα προϊόντα τους και λιανική.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών καθώς και προβολών, παράλληλα με τη βασική έκθεση, οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα της κάνναβης και να ενημερωθούν για την καλλιέργεια ή οποιαδήποτε άλλη εκμετάλλευσή της.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

H κάνναβη στην Αρχαία Ελλάδα


Η κάνναβη και τα προϊόντα της χρησιμοποιούνταν στην Αρχαία Ελλάδα ήδη από τον 5ο αιώνα π.Χ. Από τις σημαντικότερες μαρτυρίες είναι αυτή του Ηροδότου, ο οποίος (μεταξύ 450 και 420 π.Χ.) περιγράφει την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης στα νομαδικά φύλα των Σκυθών. ενώ έχει καταγράψει οτι οι ίνες κάνναβης χρησιμοποιούνταν ευρέως για την κατασκευή σχοινιών, πανιών, καραβόπανων για την ναυσιπλοΐα και για άλλες κλωστοϋφαντουργικές χρήσεις.

Το 70 μ.Χ ο ιατρός Διοσκουρίδης κατέταξε την κάνναβη στα φυτά με φαρμακευτικές ιδιότητες. Η κάνναβη χρησιμοποιούνταν ευρέως για την ιαματική της δράση στην αρχαιότητα.Τα φύλλα κάνναβης χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία της ρινορραγίας και οι σπόροι της για την αντιμετώπιση των φλεγμονών, των πληγών και των παθήσεων του αυτιού.

Πηγή: huffingtonpost.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ