"Τα Παιδιά Θέλουν Λιακάδα" του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου
"Οι Κίνδυνοι του Διαδικτύου " του Δημητρίου Γκορίλα
Ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος και ο νέος συγγραφέας, συνεργάτης της Μητροπόλεως Αργολίδος, ειδικευμένος σε θέματα διαδικτύου Δημήτριος Γκορίλας. Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Αργολίδος και εφημέριος του Κιβερίου ,π. Πέτρος Αθανασόπουλος.
Πριν την εκδήλωση τελέσθηκε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου και είχαν τεθεί προς προσκύνηση τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά του ιατρού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε bazaar για την ενίσχυση των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας στο Φαρμακά Αργολίδος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άργους ,Κ.Μπέγκος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αργους Μυκηνών Δ.Κρίγγος, ο διευθυντής του ραδιόφωνου της Μητροπόλεως Αργολίδος Γ.Καζάς, η πρόεδρος των Σχολικών επιτροπών του δήμου Άργους Μυκηνών Ν.Δαμασκηνού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Θ.Νταβέλος ,ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Κιβερίου, κ. Τσακίρη, ο πρόεδρος του Ερμή Κιβερίουκ. Λυμπέρης, Ιερείς και πάρα πολύς κόσμος.
"Τα παιδιά θέλουν λιακάδα" Το νέο βιβλίο του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παίσιο τον Αγιορείτη . Στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Κιβερίου "Ιερεύς Γεώργιος Θ. Νταβέλος", ο Μητροπολίτης μεταξύ άλλων μίλησε για το σκοπό που έγραψε το νέο του βιβλίο για τον Άγιο Παίσιο ,που ήταν ο μεγάλος του θαυμασμός του, αλλά και οι συνεχές αναφορές στον Άγιο Παίσιο για προφητείες που έκανε ο ίδιος ή που έλεγε σε διαφόρους προσκυνητές που τον επισκέπτονταν στο κελί του στο Άγιο Όρος. Εντύπωση έκανε και στον Μητροπολίτη η αγάπη του Παισίου σε όλο τον κόσμο και ιδιαιτέρως στα παιδιά.
Γράφει ο Σεβασμιώτατος στον Πρόλογο του βιβλίου του "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΛΙΑΚΑΔΑ":«Ήταν το φθινόπωρο του 1972 όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκα το Άγιο Όρος. Είναι ένας τόπος που μπορεί κανείς πολλά να δει και να θαυμάσει: πανέμορφα τοπία, πυκνά δάση, καταγάλανη θάλασσα, αλλά και θαυμάσια αρχιτεκτονήματα, κειμήλια και μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς. Όμως πολύ λίγο με ενδιέφεραν. Στα χρόνια της νιότης με τα βασανιστικά ερωτήματα και τις αμφιβολίες που με κατέκλυζαν, όλα αυτά ελάχιστα θα με βοηθούσαν στις αναζητήσεις μου. Αυτό που έψαχνα ήταν κάποιοι άνθρωποι, που μπορούσαν να σ’ ακούσουν, να σου δώσουν τη δυνατότητα να τους εμπιστευθείς τα προβλήματά σου, τις ανησυχίες σου, τον πόνο σου, να φωτίσουν το δρόμο σου.
Είχαν αρχίσει τότε να κυκλοφορούν δειλά-δειλά κάποιες διηγήσεις για τους ασκητές του Αγίου Όρους. Οι περισσότερες αναφέρονταν σε τρία πρόσωπα, τον π. Εφραίμ, τον π. Παϊσιο, τον π. Πορφύριο. Θέλησα και εγώ να τους γνωρίσω. Αυτή ήταν η πρώτη αφορμή που για πρώτη φορά βρέθηκα στο Άγιο Όρος».
Επίκαιρο και το νέο βιβλίο του Δημητρίου Γκορίλα ,"Οι κίνδυνοι του διαδικτύου"
Μέσα στο βιβλίο θα βρούμε σε απλό και κατανοητό λόγο θέματα που μας αφορούν άμεσα. Διαδικτυακή παρενόχληση, εθισμός στο διαδίκτυο, ένα μεγάλο κεφάλαιο που ήδη απασχολεί και πρέπει να μας απασχολεί για να προλάβουμε τα χειρότερα, όταν τα παιδιά κάθονται με τις ώρες μπροστά σε μία συσκευή (τάμπλετ, λαπ τοπ, κινητό) συνδεδεμένα στο διαδίκτυο. Διαδίκτυο και παιδί, υπάρχει γονικός έλεγχος; Όλα αυτά καταγράφονται και ενημερώνονται οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, πως μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά από το διαδίκτυο. Δυσφήμιση μέσω διαδικτύου, υπερπληροφόρηση και παραπληροφόρηση και τέλος , λίγο εξειδικευμένα , κακόβουλα λογισμικά και χάκερς.