ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Τι φοβούνται οι Έλληνες περισσότερο για το 2018;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:23:00 μ.μ. |
Τι φοβούνται οι Έλληνες περισσότερο για το 2018;
 Η αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων τους και ο φόβος απώλειας της θέσης εργασίας τους ή του «λουκέτου» της επιχείρησης τους αποτελούν τους κυρίαρχους φόβους των Ελλήνων για το 2018, οι οποίοι μάλιστα παρουσιάζονται αυξημένοι σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμαίνονται και οι φόβοι για το μέλλον των παιδιών τους.

Όπως αποκαλύπτει το Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου 2018 της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview, οι Έλληνες σε μία κλίμακα από το ένα έως το δέκα (στο ένα καθόλου φόβος, ενώ στο δέκα το μέγιστο σημείο της ανησυχίας και του φόβου) είναι προβληματισμένοι για την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα τους αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με πέρσι. Στο πλαίσιο αυτό, δίνουν σχετική βαθμολογία 7,4, έναντι 8,0 στην αντίστοιχη μέτρηση του Βαρόμετρου του 2017.

Για την ύφεση επίσης ανησυχούν αλλά όχι τόσο όσο πέρσι και πρόπερσι με αποτέλεσμα να την βαθμολογούν με 8,0, έναντι 8,7 πέρσι και 8,3 το 2016.

Το ζήτημα των προσφυγικών ροών το φοβούνται για το 2018 λιγότερο (με 7,2), έναντι 8,1 που ήταν η περσινή κορύφωση του.

Την υγεία εξακολουθούν και την έχουν υψηλά στα θέματα, που τους απασχολούν και της δίνουν 6,7, δηλαδή ακριβώς όσο και στο Βαρόμετρο του 2017.

Η μεγαλύτερη όμως ανησυχία τους είναι η αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων τους ως απόρροια της υποχώρησης των εισοδημάτων και της αύξησης της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης. Στο πλαίσιο αυτό βαθμολογούν αυτό το πεδίο του Βαρόμετρου με 7,3, έναντι 6,7 πέρσι.

Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας είναι ο φόβος της απώλειας της θέσης εργασίας ή της αναστολής της δραστηριότητάς της επιχείρησης των ερωτώμενων. Η βαθμολογία σε αυτό το θέμα φτάνει στο 7,5, έναντι 7,0 πέρσι και 7,3 το 2016.

Σε ανάλογα υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται και η ανησυχία για το μέλλον των παιδιών τους, την οποία αξιολογούν με 8,5, έναντι 8,8 πέρσι και 8,2 το 2016.

Η σχετική έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 σε δείγμα άνω των 500 ατόμων από όλη τη χώρα.

Πηγή: Κέρδος online
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ