V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Αυτός ο τομέας στην Ελλάδα και παγκοσμίως, έχει μηδενική ανεργία

Αυτός ο τομέας στην Ελλάδα και παγκοσμίως, έχει μηδενική ανεργία
Τομέας εργασίας ...χωρίς ανεργία και με «ιδιαίτερα καλές αμοιβές» και στην Ελλάδα είναι αυτός της κυβερνοασφάλειας. Επιπλέον, αποτελεί έναν κλάδο στον οποίο διακρίνονται και οι νεαροί Ελληνες, αφού «το επίπεδο ταλέντου στη χώρα είναι ισάξιο σε σχέση με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τα παραπάνω δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", o αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Χρήστος Ξενάκης, υπεύθυνος οργάνωσης και συντονισμού της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας (σ.σ Hellenic Cyber Security Team).

Με τη Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τα κράτη-μέλη να έχουν αναγνωρίσει «την ανάγκη οι σύγχρονες κοινωνίες να θωρακιστούν ως προς την κυβερνοασφάλεια», τα τελευταία χρόνια έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται «διαγωνισμοί κυβερνοασφάλειας, ώστε να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τους εαυτούς μας προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς επίσης και να βρούμε ταλέντα τα οποία θα δουλέψουν σε αυτό τον χώρο και θα θωρακίσουν τα συστήματα και τις επικοινωνίες της νέας εποχής».

Όπως ανέφερε ο κύριος Ξενάκης, με αφορμή και τον διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας, που είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), όλες οι χώρες της ΕΕ απέχουν σε θέματα κυβερνοασφάλειας από το επίπεδο που θα επιθυμούσαν, «έστω και και αν κάποιες εξ αυτών, είναι τεχνολογικά πιο προηγμένες στο συγκεκριμένο πλαίσιο, όπως επί παραδείγματι η Αυστρία, η Ελβετία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο", χώρες όμως, "όπου η διαφορά έγκειται στη μεγαλύτερη ποσότητα των εξειδικευμένων ατόμων και όχι στην ποιότητα».

«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να δείξουμε πως είναι ένας χώρος όπου δεν χωράει ανεργία» σημείωσε ο κ. Ξενάκης, αναφερόμενος στη δημιουργία της ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, ενώ συμπλήρωσε πως οι θέσεις εργασίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό «είναι ιδιαίτερα καλά αμειβόμενες».

Έτερος σημαντικός ρόλος των νέων που εκπαιδεύονται σε θέματα κυβερνοασφάλειας και εντάσσονται σε ομάδες, όπως η Hellenic Cyber Security Team είναι η κάλυψη εθνικών αναγκών. Πρόκειται για άτομα που «θα στελεχώσουν ως experts (σ.σ ειδικοί) την κοινωνία σε ενδεχόμενα γεγονότα κυβερνοεπιθέσεων, γεγονότα που συνήθως λαμβάνουν χώρα σε εθνικό επίπεδο» τόνισε ο κ.Ξενάκης.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που θα γίνουν κυβερνοεπιθέσεις και τότε χρειάζεται να υπάρχει ένα σύνολο ανθρώπων σε εθνικό επίπεδο που θα μπορούν να αντιδράσουν ταχύτατα, ειδικά σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές δομές και κρίσιμους οργανισμούς» σημείωσε, ενώ ανέφερε πως πέρα από τις παραπάνω δομές και οι εταιρίες πρόκειται να γίνουν στόχος τέτοιων επιθέσεων.

Επόμενος στόχος της ελληνικής ομάδας, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας «European Cyber Security Challenge 2017» (ECSC '17), στη Μάλαγα της Ισπανίας, είναι να συμμετέχει και στον διαγωνισμό του 2018 με τις μέγιστες δυνατές συμμετοχές, αλλά και να «δημιουργηθεί μια ακαδημία μέσω της οποίας θα μπορούν να εκπαιδεύονται οι νέοι που έχουν εισέλθει στο χώρο και με αυτό τον τρόπο να μπορέσουμε να τους έχουμε έτοιμους να προστατεύσουν τις ηλεκτρονικές υποδομές της χώρας, όταν και εφόσον χρειαστεί σε τεχνικό επίπεδο η βοήθεια τους για την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Ξενάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ