ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Γ. Μανιάτης από το Ναύπλιο: «O νέος μύθος Τσίπρα για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης από το Ναύπλιο: «O νέος μύθος Τσίπρα για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια» (βίντεο)
 Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, στο χαιρετισμό του στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, ανάμεσα στα άλλα τόνισε:


«Με κατάπληξη ακούσαμε πριν λίγο Υπουργούς της κυβέρνησης να ισχυρίζονται ότι η χώρα απαλλάσσεται από τα μνημόνια. Δεν σκόπευα στο σημερινό συνέδριο να κάνω γενικές αναφορές για την πολιτική κατάσταση της χώρας. Όμως και να θέλουμε να αγιάσουμε, δεν μας αφήνουν. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι μετά τον πρώτο μύθο που κατέρρευσε, ότι θα διαγράφονταν και θα σκίζονταν τα μνημόνια από το 2015, έχουμε τώρα τον δεύτερο μύθο που είναι εξίσου επικίνδυνος, ότι δήθεν η χώρα το καλοκαίρι του 2018 θα βγει καθαρή και ασφαλής στις αγορές. Είναι εξίσου επικίνδυνο, γιατί αποτελεί τεράστιο λάθος, να μην αναδεικνύονται οι σοβαρές πρωτοβουλίες μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα που πρέπει να παρθούν τώρα και στη συνέχεια, προκειμένου η χώρα πράγματι να εξέλθει με ασφάλεια στις αγορές. Πολύ περισσότερο δε, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι μέχρι το 2022 θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων, μειώσεις αφορολόγητου. Εξάλλου μέχρι το 2060, είναι δεσμευμένη η χώρα για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ θυμίζω σε όλους μας οτι για 99 χρόνια έχει υποθηκευτεί το σύνολο της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.

Επειδή αυτά λοιπόν είναι αντικειμενικά, υπογεγραμμένα και δημόσια, καλό είναι να έχουν όλοι οι κυβερνητικοί παράγωντες συναίσθηση των ευθυνών τους, να αναγνωρίζουν έστω και στοιχειωδώς τα λάθη τους και να υπάρχει εγρήγορση γιατί μόνο με εθνική συνεννόηση μπορούν αυτά τα μεγάλα προβλήματα να ξεπεραστούν.

Για να έρθω στο θέμα του συνεδρίου, θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό και αρκετές φορές στο δημόσιο διάλογο λησμονείται, να τονίζεται ο μεγάλος ρόλος του Λιμενικού στη στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ:

· Εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Μεγάλη η συμβολή τους στην διαχείριση των προσφυγικών ροών, την διάσωση ναυαγών προσφύγων και μεταναστών, τις συλλήψεις δουλεμπόρων.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ:

· Σημαντική η συμβολή του Λιμενικού Σώματος στην επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού.

· Απαράδεκτη η κίνηση του Υπουργού Ναυτιλίας να ξηλώσει 18 στελέχη του Λιμενικού για την υπόθεση του Αγία Ζώνη ΙΙ χωρίς να υπάρχει τελικό πόρισμα για τα αίτια του ναυαγίου.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ – ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ:


· Απαράδεκτη νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία πλέον απαιτείται Υπογραφή Υπουργού (!) στον πίνακα μεταθέσεων. Οι μεταθέσεις είναι θέμα του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος. Ο νόμος Κουρουμπλή μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Η δικαιολογία ότι η υπογραφή Υπουργού είναι μια τυπική διαδικασία σε έναν πίνακα που θα έρχεται έτοιμος από το Συμβούλιο Μεταθέσεων, είναι εντελώς αβάσιμη. Στην επιτροπή ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Σαντορινιός μίλησε για δήθεν έλεγχο της νομιμότητας από τον Υπουργό. Να ελέγξει, δηλαδή, αν έγιναν όλα νόμιμα. Τι είδους έλεγχο, όμως, θα κάνει το γραφείο Υπουργού; Θα ελέγξει προληπτικά, μία – μία, 1.000 ή 2.000 ή παραπάνω μεταθέσεις, μετατάξεις και αποσπάσεις που γίνονται κάθε χρόνο; Αν το κάνει αυτό θα μπλοκάρει το σύστημα. Αν πάλι μιλάμε για περιπτώσεις προσφυγών, η αρμοδιότητα εξέτασής τους βρίσκεται στο Συμβούλιο Προσφυγών και όχι στον Υπουργό. Κατά συνέπεια, πρόκειται για απόπειρα ωμής πολιτικής παρέμβασης.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ:
· Μη συμμόρφωση της κυβέρνησης στην απόφαση (1125-8/16) της Ολομέλειας του ΣτΕ για επιστροφή και του υπόλοιπου 50% των δικαιούμενων αναδρομικών στους ένστολους. Το πρώτο 50% δόθηκε από την Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2014».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ