ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

18χρονος με καταγωγή από την Κοιλάδα Αργολίδας με το τουμπερλέκι του ξεσήκωσε τον κόσμο στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 μ.μ. |
18χρονος με καταγωγή από την Κοιλάδα Αργολίδας με το τουμπερλέκι του ξεσήκωσε τον κόσμο στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας (βίντεο)
Ήταν δίχως αμφιβολία μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές του Semaphore Festival στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας που διοργανώνει η ελληνορθόδοξη κοινότητα της περιοχής, όταν ο νεαρός Θεόδωρος Ηλιού ανέβηκε στη σκηνή και ξεσήκωσε τους χιλιάδες παρευρισκόμενους παίζοντας το τουμπερλέκι του, όπως μεταδίδει το ομογενειακό ενημερωτικό site Νέος Κόσμος.


«Η αλήθεια είναι πως ήταν δική μου ιδέα να έχουμε το τουμπερλέκι μέρος της μουσικοχορευτικής μας παράστασης φέτος, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν αυτό που ακολούθησε και για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα ποτέ πως ο κόσμος θα αντιδρούσε με τόσο μεγάλο ενθουσιασμό και θα έδειχνε τόσο μεγάλη ανταπόκριση», λέει ο 18χρονος Θεόδωρος που έλκει την καταγωγή του από το νησί της Λήμνου και την Κοιλάδα, στο Πόρτο Χέλι της Πελοποννήσου.

«Είχα πολύ άγχος γιατί οι γνώσεις μου πάνω στο ελληνικό αυτό μουσικό όργανο είναι περιορισμένες, αλλά χαίρομαι που το πάθος μου για την ελληνική μουσική και το τραγούδι αποδείχθηκαν μεγαλύτερα από την αγωνία μου.

«Όταν ξεκίνησε η παράσταση, σκέφτηκα πως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παίξω με την καρδιά μου. Για μένα και για όλα τα παιδιά, (δεκατρία στον αριθμό), αυτό που ζήσαμε και τις δύο βραδιές ήταν μοναδική εμπειρία και χαίρομαι που τελικά το πάθος του κόσμου παρέσυρε κι εμάς τους ίδιους να χαρούμε αυτό που κάνουμε, ακόμα περισσότερο», λέει ο Θεόδωρος, ο οποίος τα τελευταία 10 χρόνια είναι μέλος της ομάδας των 300 εθελοντών που προσφέρουν τον χρόνο τους αφιλοκερδώς στην κοινότητα του Port Adelaide για το φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο στην Αδελαΐδα.

Ο Θεόδωρος άρχισε να μελετά την ελληνική γλώσσα και να μαθαίνει ελληνικούς χορούς στο ελληνικό σχολείο της κοινότητας του Port Adelaide σε ηλικία πέντε ετών.

«Παρόλο που δυσκολεύομαι με τη γλώσσα, ο χορός και η ελληνική μουσική με βοηθούν να έρχομαι σε επαφή με την ελληνική μου ταυτότητα», λέει ο ομογενής, ο οποίος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο σχολείο πέρυσι και φέτος εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση των δικών του, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά σε ό,τι αφορά την κοινότητα τους.
«Για μας είναι τρόπος ζωής και τα μέλη της κοινότητας είναι πλέον οικογένεια μας», λέει η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας Ηλιού, Μαρία, η οποία έχει επίσης ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του φεστιβάλ, ενώ διδάσκει και ελληνικούς χορούς στις μικρότερες ηλικίες του ελληνικού σχολείου της περιοχής.

«Το να φέρουμε σε πέρας το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ της Πολιτείας είναι σίγουρα δύσκολη υπόθεση, αλλά η ευχαρίστηση που παίρνουμε όταν βλέπουμε τον κόσμο να έρχεται κοντά μας είναι τεράστια. Αν μας ενώνει όλους κάτι, αυτό είναι σίγουρα το πάθος που έχουμε για την Ελλάδα, το οποίο την ίδια στιγμή φαίνεται να απολαμβάνουν και όσοι έρχονται κοντά μας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

«Αγαπάμε την κοινότητά μας και το φεστιβάλ και θεωρώ πως το μυστικό της επιτυχίας συνίσταται στο ότι συμμετέχουμε όλοι μικροί και μεγάλοι και είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε να κρατηθεί ζωντανή η κληρονομιά μας από ειλικρινή αγάπη και όχι από υποχρέωση αλλά επειδή θέλουμε πραγματικά να συνεχίσουμε το έργο των παππούδων και των γονέων μας», λέει η 23χρονη Μαρία, της οποίας ο παππούς, Τρύφωνας Πουρνιώτης, ήταν από τους πρώτους ομογενείς που συμμετείχε ενεργά στη κοινότητα του Port Adelaide και τη διοργάνωση του συγκεκριμένου φεστιβάλ, ενώ η 83χρονη γιαγιά της βοηθά μέχρι σήμερα στη διοργάνωση με τις μαγειρικές της ικανότητες.

Είναι γεγονός πως τουλάχιστον ένα ποσοστό 85% των εθελοντών του φεστιβάλ αποτελείται από τη νεολαία της κοινότητας, που σιγά σιγά έρχεται με χαρά και ενθουσιασμό και ζητά να προσφέρει αφιλοκερδώς το χρόνο της.

«Σκοπός μας είναι να δώσουμε σταδιακά τη σκυτάλη στους νέους ανθρώπους οι οποίοι μέσα από δικές τους φρέσκιες ιδέες και πρωτοβουλίες θα συνδράμουν με τη σειρά τους στη διατήρηση και συνέχιση της ελληνικής παράδοσης και κουλτούρας. Αυτά τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εντυπωσίασαν τους πάντες με την ενέργεια και την προθυμία τους», λέει στον «Νέο Κόσμο» ο πρόεδρος της κοινότητας, Ιωάννης Δουβαρτζίδης.

«Η κοινότητά μας και η επιτυχία όλων των ενεργειών της βασίζονται στην ψυχή και τη συμμετοχή των 300 εθελοντών μας.

«Χωρίς τους εθελοντές και τις εθελόντριες, δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αυτό το μικρό θαύμα».

Πάρτε μια γεύση απο το φεστιβάλ στο βίντεο παρακάτω:
Πηγή: neoskosmos.com

Δείτε και άλλα βίντεο και φωτογραφίες στην σελίδα του φεστιβάλ στο facebook  www.facebook.com/sema4greekfest
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ