ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Έκοψαν την πίτα τους οι εθελόντριες του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:35:00 π.μ. | |
Έκοψαν την πίτα τους οι εθελόντριες του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου
Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου οι εθελόντριες του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου, έκοψαν με εξαιρετική επιτυχία την πίτα τους , στο Λύκειο που γέμισε από Κρανιδιώτες φίλους και μέλη. 

Ανάμεσα στους καλεσμένους βρέθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο Βουλευτής της ΝΔ Ανδριανός Γιάννης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Δημήτρης Σφυρής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, Γιάννης Κοντοβράκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Την πίτα έκοψε ο Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Καραβιάς. Η Χορωδία του Λαογραφικού Κέντρου τραγούδησε τα κάλαντα και έψαλε εκκλησιαστικούς ύμνους με μεγάλη επιτυχία και με τον άριστο συντονισμό του Μουσικοδιδασκάλου κ.Αθανασίου Μπινιάρη.

Το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου ιδρύθηκε το 2000, συντονίστρια των εθελοντριών είναι η κ. Σούλα Παλυβού, λειτουργεί υπό τη φροντίδα του Δήμου με την Εθελοντική Ομάδα Κυριών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό από Τρίτη-Σάββατο 10:00-12:00 τηλ:27540-23561 και 6947 510 558 .Οι συλλογές του περιλαμβάνουν φορεσιές, νυφικά, κεντήματα, έπιπλα, οικιακά σκεύη, υφαντά και παραδοσιακό αργαλειό. 
Στις αίθουσες του δίνονται μαθήματα υφαντικής που πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 6:00 το απόγευμα από την κ. Τσιφάκη. Στα πλαίσια προώθησης της τοπικής παράδοσης, ιστορίας και ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού, το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου, προγραμματίζει την καταγραφή και διάσωση των παραδοσιακών τραγουδιών του αρχείου της κ. Γιαννακοπούλου-Τσιφάκη Σταυρούλας, με σκοπό την αξιοποίησή του.
Το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου όπως κάθε χρόνο, συνεχίζει να κρατάει ζωντανή τη μνήμη του Κρανιδιώτη ήρωα Παπά Αρσένη Κρέστα . Ο Παπαρσένης Κρέστας ήταν κληρικός αγωνιστής της Επανάστασης του 1821. Γεννήθηκε το 1779 στο Κρανίδι . Φοίτησε στη σχολή της Δημητσάνας και μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία. Ορίστηκε την 25 Μαρτίου 1821 αρχηγός των «Στρατιωτικών δυνάμεων Αργολίδος». Συμμετείχε υπό τον Κολοκοτρώνη στην πολιορκία του Ναυπλίου και στις μάχες που δόθηκαν για να εμποδιστεί η στρατιά του Δράμαλη προς την Πάτρα. Σε μία από αυτές, στην περιοχή του Αγίου Σώστη, σκοτώθηκε στη μάχη όπως και άλλοι αγωνιστές.
Το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου Πραγματοποιεί κάθε χρόνο στη μνήμη του 25 -27 Νοεμβρίου, δοξολογία και στη συνέχεια την καθιερωμένη επίσκεψη-προσκύνημα στον Άγιο Σώστη στα Δερβενάκια όπου βρίσκεται ο τάφος του. 

Το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου είναι μια κιβωτός της ιστορίας, του τρόπου ζωής , των παραδόσεων, των δημοτικών τραγουδιών, της λαϊκής τέχνης και του εθελοντισμού.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ