V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Με τροπολογία δημιουργούνται κέντρα αδέσποτων ζώων σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις - Αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων

Με τροπολογία δημιουργούνται κέντρα αδέσποτων ζώων σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις - Αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων
 Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη και με την οποία προβλέπεται η δημιουργία κέντρων αδέσποτων ζώων σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, προκαλεί την έντονη αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων που κάνουν λόγο για «καταδίκη των αδέσποτων ζώων». 

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, σκοπό της διάταξης αποτελεί η περίθαλψη και η μείωση των αδέσποτων ζώων, γιατί «με τη θέσπιση της ρύθμισης επιτρέπεται σε δασικές εκτάσεις, σε δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις (…) η εγκατάσταση και λειτουργία κέντρων περίθαλψης και διαμονής σε κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας».

«Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Ελλάδος.
«Ψηφίζεται ύπουλα και σκόπιμα από άλλο υπουργείο... »

«Ψηφίζεται αύριο (σ.σ.: σήμερα Πέμπτη) στην Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που "υπογράφει" την καταδίκη των αδέσποτων ζώων» σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται:

«Ψηφίζεται νύχτα, ύπουλα και σκόπιμα από άλλο υπουργείο, το υπουργείο Περιβάλλοντος (…).

Μια επαίσχυντη τροπολογία που επιτρέπει την λειτουργία χώρων μόνιμης διαμονής αδέσποτων ζώων σε βραχώδεις εκτάσεις και σε δάση με σκοπό να τα προστατέψουν από τα παράνομα σωματεία και τους ιδιώτες!!!

Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα.

Η καταδίκη τους.

Ρητορικά θα τους ρωτήσουμε, αν συναισθάνονται τι ακριβώς ψηφίζουν :

Αν συνειδητοποιούν, ότι δημιουργούν χώρους εξορίας των ζώων εν έτει 2017 σε μια ευρωπαϊκή χώρα!

Αν συνειδητοποιούν τις καταστροφικές συνέπειες αυτού που ανερυθρίαστα ψηφίζουν αύριο (σήμερα).

Πρόκειται για μια παράνομη τροπολογία, αντιφατική, αναποτελεσματική, κακογραμμένη και δυσφημιστική για τους φορείς της μέχρι τώρα άσκησης της αρμοδιότητας διαχείρισης των ζώων, δημιουργεί σύγχυση στον εφαρμοστή του νόμου και ως εκ τούτου αντισυνταγματική.

Τους καλούμε να αποσύρουν την τροπολογία αυτή της ντροπής».
«Εντελώς απαράδεκτη»

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και της Animal Action αναφέρει: «Είναι εντελώς απαράδεκτη η τροπολογία με σκοπό δήθεν ‘‘περίθαλψη και μείωση των αδέσποτων ζώων’’, που αποτελεί αντικείμενο του Σχεδίου Νόμου (του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), το οποίο ακόμη περιμένουμε να τεθεί σε διαβούλευση.

Πρώτον, με προσθήκη (εκπρόθεσμη τροπολογία που, παραδόξως, υπογράφουν τέσσερις υπουργοί) της τελευταίας στιγμής σε άσχετο σχέδιο νόμου (30 ώρες πριν τη συζήτησή του στην Ολομέλεια), τίθεται ξαφνικά ζήτημα ‘‘εγκατάστασης και λειτουργίας κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας’’. Η τροπολογία αυτή υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Ι. Τσιρώνη, που οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί αναφερόμενος σε ‘‘παράνομη μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία’’.

Δεύτερον, δεν υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία οι όροι ‘‘κέντρα περίθαλψης’’ και ‘‘κέντρα διαμονής’’ αδέσποτων ζώων και επομένως είναι τουλάχιστον παράλογο, με την επίμαχη τροπολογία, να επιτρέπονται εγκαταστάσεις αρρύθμιστες από το Νόμο. Διερωτόμαστε εάν η τροπολογία φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις του ‘‘Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ)’’. Ολα αυτά, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της δασικής προστασίας».

Πηγή: dikaiologitika.gr
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ