ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
V.STAMATIS
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Η συνταγής της εβδομάδας: Πέστροφα με αγκινάρες Ιρίων

Η συνταγής της εβδομάδας: Πέστροφα με αγκινάρες Ιρίων
Η αγκινάρα είναι ένα φυτό γνωστό από την αρχαιότητα στην Ελλάδα, ως κυνάρα. Ο τύπος της αγκινάρας που καλλιεργείται σήμερα στα Ίρια Αργολίδας ήρθε στην Ελλάδα από τους Άραβες το 16ο αιώνα.

Η κυρία Μαρία από τα Ίρια έχει κερδίσει αρκετά βραβεία για τις αυθεντικές συνταγές της με τις αγκινάρες. Μια από αυτές θα μοιραστούμε μαζί σας.

Πέστροφα με Αγκινάρες


6 μερίδες πέστροφα
6 αγκινάρες
1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι άνηθο
μαϊντανό
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι/πιπέρι
1 φλυτζάνι λάδι ραφινέ
2 λεμόνια χυμό

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι να σωταριστεί σε μέτρια φωτιά. 

Προσθέτετε τις αγκινάρες κομμένες, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμόνι και το ανάλογο νερό. 

Αφήνεται να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν και προσθέτετε τις φέτες το ψάρι, το άνηθο και το μαϊντανό. 

Αφήνετε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά. 

Στραγγίζετε το ζουμί σε ένα τηγάνι και προσθέτετε την κρέμα, αφήνετε να βράσει 5 λεπτά. 

Σερβίρετε το ψάρι με τις αγκινάρες σε μία πιατέλα και το περιχύνετε με τη σάλτσα.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ