ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Μαραθωνοδρόµοι Αργολίδας: Φάρµακο είναι ο καλύτερός µας εαυτός

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:37:00 μ.μ. | |
Μαραθωνοδρόµοι Αργολίδας: Φάρµακο είναι ο καλύτερός µας εαυτός
Το Περιοδικό Έπαθλο στις σελίδες του νέου του τεύχους #115 φιλοξένησε ένα πλούσιο αφιέρωμα στους Μαραθωνοδρόμους Αργολίδας & στον σύλλογό τους. 

Αφού συναντήθηκε με δύο από τα μέλη του συλλόγου τον πρόεδρο και αθλητή Δημήτρη Βύρλα και τον αντιπρόεδρο και συναθλητή Γιώργο Πανοβράκο, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας προσωπικές τους ιστορίες αλλά και συναθλητών τους σχετικά με τον Μαραθώνιο & τους αγώνες υπεραποστάσεων, μάς μίλησαν επίσης για τον σύλλογο και τη δράση του μέχρι σήμερα. 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από το σχετικό αφιέρωμα και τη συνέχεια θα τη βρείτε στη σελίδα του Περιοδικού «Έπαθλο».
Κείμενο: Όλγα Ιωαννίδη

Μαραθώνιος. Ένα άθληµα αντοχής, υποµονής, πίστης και στρατηγικής. Ένα αγώνισµα που έγραψε τις πρώτες λαµπρές σελίδες του ελληνικού αθλητισµού στους σύγχρονους Ολυµπιακούς Αγώνες. Στα χνάρια του Φειδιππίδη, του Σπύρου Λούη αλλά και µε ίνδαλµα τον Χαϊλέ Γκεµπρεσελασιέ, οι «Μαραθωνοδρόµοι Αργολίδας» µε υποδέχτηκαν µε ένα πλατύ χαµόγελο για να µοιραστούµε τις προσωπικές τους ιστορίες και να ξετυλίξουµε µαζί την ιστορία του συλλόγου.

Ο ∆ηµήτρης Βύρλας και ο Γιώργος Πανοβράκος είναι ενεργά µέλη των «Μαραθωνοδρόµων Αργολίδας», ενός συλλόγου που ιδρύθηκε το 2009, σε µια εποχή που οι µαραθωνοδρόµοι ήταν πανελλαδικά ελάχιστοι. Έως τότε οι αγώνες µεγάλων αποστάσεων πραγµατοποιούνταν µόνο µέσω των ΣΕΒΑΣ (Σύλλογοι Βετεράνων Αθλητών Στίβου), ένας εκ των οποίων υπήρξε και στο Ναύπλιο µε ιδρυτή και πρόεδρο τον υπεραθλητή και µαχητή ζωής κ. Παναγιώτη Παπαβασιλείου. Χάρη στην προσωπική θέληση και την αγωνιστικότητα του κ. Κώστα Σάµιου, οδοντιάτρου και προέδρου του Απόλλωνα ∆υτικής Αττικής, συστάθηκε το 2006 η Ελληνική Οµοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισµού - Υπεραποστάσεων, οι οποίοι αριθµούν σήµερα τους 75.

«Είµαι 66 ετών και ξεκίνησα το τρέξιµο από 5 ετών! Σε µαραθώνιο συµµετείχα πρώτη φορά το 2000. Ήταν το όνειρό µου από παιδί και από τότε έχω τερµατίσει 24 αγώνες», θα µου πει ο ∆ηµήτρης Βύρλας ξεκινώντας την κουβέντα µας. Πρόεδρος του συλλόγου και συνταξιούχος σήµερα του ΟΤΕ, είναι ένας πραγµατικός αγωνιστής, καθώς από το 2006 έχει συµµετάσχει σε 210 καταγεγραµµένους αγώνες, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, στη Ρώµη, την Πράγα και την Κύπρο. Η άθληση ήταν πάντα κοµµάτι της ζωής του, όµως τον µαραθώνιο τον θεωρεί το καλύτερο φάρµακο για το άγχος και την καλύτερη συµβολή στο ευ ζην. Η αλλαγή των παραστάσεων, καθώς τρέχεις, καταπολεµά τη µονοτονία, ενώ σε φέρνει σε επαφή µε τη φύση.

Για τον Γιώργο Πανοβράκο, αντιπρόεδρο του συλλόγου, η ιστορία ξεκινά κάπως διαφορετικά. «Είµαι 63 ετών και ζω στο Ναύπλιο. Ξεκίνησα το 1967 τον αθλητισµό και µέχρι σήµερα έχω συµµετοχές σε 55 µαραθωνίους στην Ελλάδα και έναν στην Τουρκία. Πρώτος µου αγώνας ήταν το 1968, οπότε συµµετείχα στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Ανωµάλου ∆ρόµου στην Τρίπολη, στην κατηγορία παίδων». Λόγω κάποιου προβλήµατος υγείας, είχε προηγηθεί ένας χρόνος νοσηλείας του στο Νοσοκοµείο της Πάτρας. Εκεί, µε παρότρυνση ενός τραυµατιοφορέα, άναψε η σπίθα για να ασχοληθεί µε τον αθλητισµό. Το 1972 ήρθε στην πόλη του Ναυπλίου και µετά από δύο χρόνια έβγαλε το δελτίο του στον αθλητικό σύλλογο του Οίακα.

Τα οφέλη του αθλητισµού στην ψυχολογία και την υγεία µας είναι άλλωστε γνωστά και επιστηµονικώς τεκµηριωµένα. Σε πρόσφατη µάλιστα εκδήλωση που πραγµατοποιήθηκε µε αφορµή την κοπή πίτας και την παγκόσµια ηµέρα κατά του καρκίνου, η ογκολόγος και αθλήτρια Λίνα Σταθοπούλου, προσκεκληµένη του συλλόγου, δήλωσε πως «φάρµακο είναι ο καλύτερός µας εαυτός» εξαίροντας την αξία που έχουν οι αγώνες δρόµου ως αντίδοτο κατά της κατάθλιψης, της άνοιας και του καρκίνου.

Ο Σύλλογος αριθµεί σήµερα 160 εγγεγραµµένα µέλη, από τα οποία τα 120 είναι ενεργά.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: epathlo.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ