Απλά εποχιακά υλικά πασπαλίζονται με άφθονη φαντασία και δημιουργικότητα και μετατρέπονται σε μια νόστιμη ανοιξιάτικη σούπα.
Ανοιξιάτικη σούπα (προετοιμασία 25’, μαγείρεμα 35’)
Υλικά για 4 άτομα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μυρωδικά
4-8 μικρά κρεμμύδια κομμένα στη μέση
1 σέλερι κομμένο σε φέτες
½ λάχανο 225 γραμμ.
καρότα baby καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
300 γραμμ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
850 ml-1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών
400 γραμμ. φασόλια κονσέρβα πλυμένα και στραγγισμένα
1 ½ κ.σ. ελαφριά σόγια σος
85 γραμμ. καλαμπόκι baby
15 γραμμ. αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
½ κ.σ. κορν φλάουρ 2 κ.σ. κρύο νερό
αλάτι, πιπέρι, φρέσκια παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
1.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Βάζετε τα κρεμμύδια, το σέλερι, τα καρότα και τις πατάτες και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά, για 5’ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε το ζωμό, τα φασόλια, τα μυρωδικά, τη σόγια σος και τα αφήνετε να βράσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 12’.
2.Προσθέτετε το καλαμπόκι, τα κουκιά και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε για 3’ ακόμα.
3.Kαθαρίζετε το λάχανο, παίρνετε τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 3’-5’ έως ότου μαλακώσουν.
4.Διαλύετε το κορν φλάουρ στο νερό, το προσθέτετε στο σκεύος και το αφήνετε να βράσει για 4’-6’, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να πήξει.
Συμπληρώνετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: elle.gr