Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Επιδαύρου του τμήματος Τυροκομίας Γαλακτοκομίας παρασκεύασαν φέτα και ανθότυρο από φρέσκο πρόβειο γάλα με τη φροντίδα του έμπειρου τυροκόμου Χρήστου Μαυρόγιαννη και της χημικού Αγγελικής Τάρλα.
Μετά από τρεις ημέρες δοκιμάσαμε εργαστηριακά τα δύο πλούσια σε γεύση τυριά, βουτυράτη φέτα λόγω των άφθονων λιπαρών, στην οποία διακρίνεται η καθαρότητα του λευκού χρώματος και ανθότυρο με έντονη κρεμώδη υφή.
Συγκεκριμένα, περιέχει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών σε σχέση με το αγελαδινό γάλα (5,98% και 3,29% αντίστοιχα), ενώ περιέχει 25% περισσότερο ασβέστιο (193mg/100ml). Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φώσφορο (22.5% ΣΗΠ) αλλά και συζευγμένο λινολεΐκό οξύ (CLA)
Πλεονεκτεί ως προς την υψηλή του διατροφική αξία. Η μεγάλη του περιεκτικότητα σε CLA, το οποίο σύμφωνα με πλήθος ερευνών, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους στον οργανισμό.
Συγχαρητήρια στους σπουδαστές της σχολής, με τις επιτυχίες τους τιμούν την τέχνη της τυροκομίας και εξελίσσονται σε ικανούς τεχνίτες.