V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Το πρόσφατο επεισόδιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πολύ ανησυχητικό. Ανάλογα γεγονότα έχουν συμβεί και στο παρελθόν και έχουν επιλυθεί μέσα από την απευθείας συνεννόηση των δύο πλευρών τοπικά, σε στρατιωτικό επίπεδο. 

Γι' αυτό ακριβώς και ήταν ασυγχώρητο πολιτικό ατόπημα του κ. Τσίπρα να χαρακτηρίσει, μετά την παρέλευση δύο εικοσιτετραώρων και ενώ διαφαίνονταν οι προθέσεις της Άγκυρας, το συγκεκριμένο επεισόδιο ως "σύνηθες μεθοριακό περιστατικό". Αν ήταν σύνηθες, γιατί οι δύο αξιωματικοί μας κρατούνται ακόμη σε τουρκικές φυλακές; Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση υποτίμησε για αρκετές μέρες την τουρκική προκλητικότητα. Έτσι άλλωστε εξηγείται ότι κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι είναι θέμα λίγων ωρών να επιστρέψουν.

Η Νέα Δημοκρατία σε εθνικά ζητήματα τηρεί παγίως μια υπεύθυνη στάση. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να καταστήσουμε ένα πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής σε ζήτημα εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά δυστυχώς υπάρχουν ευθύνες της Κυβέρνησης για τον τρόπο διαχείρισης αυτού του συμβάντος.

Η Κυβέρνηση αρχικά υποβάθμισε το γεγονός, προεξοφλώντας την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο», ο Υπουργός Άμυνας για «ομηρία» και ο κ. Κουβέλης -αναφερόμενος στον προϊστάμενο του κ. Καμμένο- μιλάει για «υπερτροφικό λόγο». Και όλα αυτά χωρίς να έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην άμεση επιστροφή των δύο αξιωματικών στην Πατρίδα. Ο κ. Τσίπρας από τη μία ισχυρίζεται ότι είναι άριστοι οι δίαυλοι επικοινωνίας που έχει με τον κ. Ερντογάν. Αν είναι έτσι γιατί άραγε δεν κάνει τίποτε ώστε να γυρίσουν οι συμπατριώτες μας πίσω στην Ελλάδα;

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι είμαστε προορισμένοι, ελέω γεωγραφίας, να ζήσουμε μαζί με την Τουρκία και θα πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά. Ωστόσο οι σχέσεις καλής γειτονίας βασίζονται στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου καθώς και τους άγραφους κανόνες που καθορίζουν την πορεία των διμερών σχέσεων. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ένταση στο Αιγαίο θα αποκλιμακωθεί και να αποφύγουμε οποιοδήποτε ατύχημα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Χρειαζόμαστε περισσότερα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως είναι για παράδειγμα η ενδυνάμωση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ