ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Στο ΔΙΕΚ Επιδαύρου παρασκεύασαν πανάρχαιο καλλυντικό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:39:00 π.μ. |
Στο ΔΙΕΚ Επιδαύρου παρασκεύασαν πανάρχαιο καλλυντικό
Τα χρόνια πέρασαν και οι γιαγιάδες μας βγήκαν σωστές και εμείς μετά μανίας ψάχνουμε φυσικά καλλυντικά για το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα. Το πανάρχαιο καλλυντικό της Κεραλοιφής παρασκεύασαν οι μαθητές της ειδικότητας Μελισσοκομίας στο ΔΙΕΚ Επιδαύρου.

Τι είναι η κεραλοιφή;

Η κεραλοιφή είναι μια πανάρχαια συνταγή καλλωπισμού και περιποίησης του δέρματος. Είναι μια κρέμα λιπαρή, φτιαγμένη από δύο και μόνο φυσικά συστατικά:κερί μέλισσας και ελαιόλαδο. Από εκεί και έπειτα μπορούν να προστεθούν διάφορα έλαια για πιο εξιδικευμένη χρήση. Για παράδειγμα βαλσαμόλαδο για βαθύτερη ενυδάτωση.

Χρησιμότητα


Οι ιδιότητες της κεραλοιφής είναι τόσο καλλωπιστικές, όσο και θεραπευτικές. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για ενυδάτωση προσώπου σαν κρέμα ημέρας (και μόνο μία φορά την ημέρα να βάλουμε αρκεί για να κρατάει ενυδατωμένο το πρόσωπο). 

Ως κρέμα σώματος (σε πιο υγρή μορφή). Σε καψίματα, κοψίματα, συγκάματα (ειδικά στα μωρά), σκασμένα χείλη, αλλά και σε φτέρνες που έχουν ανοίξει. 

Επίσης είναι ιδανική για τον έρπη. Όσοι ταλαιπωρούνται από ξηροδερμία επίσης θα δουν πολύ καλά αποτέλεσμα. 


Τα υλικά μας:
Αγνό καθαρό Μελισσοκέρι
Φρέσκο Παρθένο Ελαιόλαδο
Βάμμα πρόπολης
Αιθέριο έλαιο λεμονιού και Βαλσαμέλαιο

Τρόπος παρασκευής ( χρόνος 5 λεπτά)
Τρίβουμε σε μύλο το μελισσοκέρι.
Το λιώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, bain marie, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά, το κρυώνουμε σε bain marie με παγωμένο νερό, προσθέτουμε τα ευαίσθητα έλαια κι ανακατεύουμε με μίξερ ώστε να μην κρυσταλλώσει η κρέμα και να αποκτήσει λεπτή υφή.
Γεμίζουμε με το μίγμα τα αποστειρωμένα βαζάκια. Περιμένουμε να στερεοποιηθεί κι είναι έτοιμη η κεραλοιφή για χρήση.
Δοσολογία
Η αναλογία που συνιστούμε 5 μέρη έλαια / 1 μέρος κερί
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ