ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Πρακτικό εργαστήριο της δράσης Διάλογοι με το σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:32:00 π.μ. | |
Πρακτικό εργαστήριο της δράσης Διάλογοι με το σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου στο Ναύπλιο
Το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα και η δράση Διάλογοι, συνεχίζονται τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο με καλεσμένο τον Κώστα Φιλίππογλου.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Βάτραχοι που θα παιχτεί στην Επίδαυρο στις 11 Αυγούστου 2018, πρόκειται να κάνει ένα σεμινάριο – εργαστήριο, όπου μαζί με το κοινό θα διερευνήσει τη σκηνοθετική προσέγγιση της αριστουργηματικής κωμωδίας του Αριστοφάνη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία είτε να παρακολουθήσουν τη δράση σαν ακροατές – θεατές, είτε να συμμετάσχουν στο βιωματικό μέρος για να εξερευνήσουν μαζί με τον σκηνοθέτη με σωματικό και δημιουργικό τρόπο τις δυνατότητες προσέγγισης του έργου.

Οι συζητήσεις και τα ανοιχτά εργαστήρια της δράσης Διάλογοι θα συνεχιστούν στο Βουλευτικό Ναυπλίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

16 Απριλίου – Θάνος Παπακωνσταντίνου (Ηλέκτρα του Σοφοκλή)

7 Μαΐου - Κωσταντίνος Ντέλλας (Αντιγόνη του Σοφοκλή)

21 Μαΐου – Μάρθα Φριντζήλα (Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου)

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα υποστηρίζεται από το Δήμο Ναυπλιέων και πραγματοποιείται με τη σύμπραξη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Για το 2018, οι δράσεις στην Αργολίδα εμπνέονται από τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Πολιτεία και Πολίτης, και περιλαμβάνουν σειρά βιωματικών εργαστηρίων που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σε ενήλικες κατοίκους της Αργολίδας καθώς και σε ομάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου, υπό την επιστημονική επίβλεψη και σύμπραξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τις δράσεις συντονίζουν: η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτις και σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Πληροφορίες: lyceumepidaurus@greekfestival.gr

http://greekfestival.gr/gr/epidaurus_lyceum/page/paralliles-draseis-tou-lukeiou-epidaurou


Κώστας Φιλίππογλου


Ο Κώστας Φιλίππογλου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος θεάτρου. Ξεκίνησε τις θεατρικές του σπουδές στην Αθήνα και συνέχισε την εκπαίδευσή του με ηθοποιούς-δασκάλους από την Ευρώπη ερευνώντας το σωματικό – δημιουργικό θέατρο.

Από το 1985 εργάζεται στην Ελλάδα ως ηθοποιός έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές παραγωγές. Έχει δουλέψει στο θέατρο Τεχνοχώρος του Γιάννη Κακλέα, στο θέατρο Αμόρε με τον Γιάννη Χουβαρδά, στο θέατρο Πόρτα, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, κ.ά.

Από το 1999 δουλεύει κυρίως στο εξωτερικό με τη θεατρική ομάδα Complicité και παίρνει μέρος στις παραστάσεις και τα εργαστήρια που δίνει η ομάδα στην Αγγλία, την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Έχει παίξει στο National Τheater του Λονδίνου, στο Bouffes du Nord του Πήτερ Μπρουκ, κ.λπ.

Ως δάσκαλος θεάτρου έχει διδάξει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και στη Νέα Υόρκη. Στην Ελλάδα δίδαξε ως επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, σε σεμινάρια που διοργανώνει ο ίδιος, σε δραματικές σχολές και σε σεμινάρια για το θέατρο στην εκπαίδευση.

Τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει την δική του σχολή – εργαστήρι στην Αθήνα όπου διδάσκει σωματικό – δημιουργικό θέατρο.

Έχει σκηνοθετήσει: Το 2003 για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων του Λιούις Κάρολ σε δική του διασκευή.

To 2006 τον Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου για το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Το 2011-2012 συνέλαβε και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις Πολιτική ανυπακοή (συνδημιουργία) και Ορέστης – Ηλέκτρα 0-1 που παίχτηκαν σε Αθήνα και Λευκωσία.

Τη σεζόν 2012-2013 σκηνοθέτησε το έργο του Egon Wolf Χάρτινα λουλούδια (Θέατρο Ιλίσια) και το έργο του Θανάση Τριαρίδη, Historia de un amor ή τα μυρμήγκια (Θέατρο Olvio).

Τη σεζόν 2013-2014 σκηνοθέτησε την Τίρζα του Άρνον Γκρούνμπεργκ (Θέατρο Ιλίσια), το Μένγκελε του Θανάση Τριαρίδη (Θέατρο Faust) και τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή στην Επίδαυρο.

Την σεζόν 2014-2015 σκηνοθέτησε τον Γλάρο του Άντον Τσέχωφ (Θέατρο Θησείον) και το Exit (ομαδική δημιουργία) στο Bios.

Το καλοκαίρι του 2015 σκηνοθέτησε και πάλι για την Επίδαυρο και το Ηρώδειο τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου.

Τη σεζόν 2016 -2017 διασκεύασε και σκηνοθέτησε το «Μαύρο χιόνι», από το ομότιτλο Μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ, για το θέατρο «Πόρτα»

Τη σεζόν 2017 – 2018 σκηνοθέτησε την «Νεκρή ζώνη» του Χάρολντ Πίντερ στο θέατρο «Θησείον» και το έργο του Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια» για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Το καλοκαίρι του 2018 θα σκηνοθετήσει το έργο του Αριστοφάνη «Βάτραχοι» για την Επίδαυρο και το Ηρώδειο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ