ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Neil Rimer: Ο «Μίδας» με την Ελληνίδα σύζυγο που αγόρασε τη βίλα του Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:37:00 μ.μ. |
Neil Rimer: Ο «Μίδας» με την Ελληνίδα σύζυγο που αγόρασε τη βίλα του Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι
Το όνομα Neil Rimer πιθανόν να μη λέει πολλά στους περισσότερους. Για εκείνους, όμως, που ασχολούνται με την καινοτόμο και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, ο Neil Rimer είναι ήδη ένας θρύλος.

Ένας θρύλος, μάλιστα, που απασχόλησε προ ημερών και την ελληνική πραγματικότητα, δεδομένου ότι ήταν ο άνθρωπος που αγόρασε την υπερπολυτελή βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι, έχοντας δώσει μάλιστα μάχη για τη διεκδίκησή της με πανίσχυρες προσωπικότητες, όπως οι εφοπλιστές Ντίνος Μαρτίνος και Γιώργο Προκοπίου.

Ο ίδιος ο Rimer διατείνεται ότι «οι καλύτερες επενδύσεις είναι εκείνες που δεν είναι προφανείς από την πρώτη ημέρα». Ποιος είναι, όμως, ο άνθρωπος που έδωσε 11,7 εκατ. ευρώ για το ακίνητο του πρώην εκδότη;

Ο Rimer γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ και μεγάλωσε στη Γενεύη. Έχει πτυχίο Ιστορίας και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Stanford, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Londn School of Economics. Έχει Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Harvard, ενώ επέλεξε να επιστρέψει και να εργαστεί στη «Γηραιά Ήπειρο», γιατί, όπως φέρεται να έχει δηλώσει, «ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα να συμμετάσχει στη γένεση του κλάδου των επιχειρηματικών συμμετοχών (VC) στην Ευρώπη».

Το κοφτερό επενδυτικό μάτι του Rimer αναγνώρισε το Forbes, που το 2017 κατέταξε τον partner της Index Ventures πρώτο στην παρθενική ευρωπαϊκή έκδοση της «Λίστας του Μίδα» (Midas List Europe).

O Neil Rimer θεωρείται ήδη «βετεράνος» του κλάδου, έχοντας ιδρύσει την Index Ventures στη Γενεύη το 1996. Η εταιρεία, η οποία έχει πλέον γραφεία τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Σαν Φρανσίσκο, έχει αντλήσει έκτοτε 5,6 δισ. δολάρια και επενδύσει σε περισσότερες από 160 εταιρείες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Καναδός Rimer έχει συνεργαστεί με πολλές startup επιχειρήσεις, όπως οι Deliveroo, Funding Circle, Roblox και Typeform, ενώ στην πορεία εγκατέλειψε άλλες, όπως η Supercell και η Trello. Έχει δε επενδύσει, μεταξύ άλλων, και στην Betfair.

Η αξία των εταιρειών που παραμένουν σήμερα στο χαρτοφυλάκιο της Index Ventures ξεπερνούν τα 12 δισ. δολάρια και έχουν ετήσια έσοδα συνολικά 9,2 δισ. δολαρίων. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Rimer θεωρείται ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους ανθρώπους του χώρου.

Τα τελευταία χρόνια το μεγάλο στοίχημα του Rimer είναι οι επενδύσεις στην καινοτομία του FinTech, τη χρήση νέων τεχνολογιών στον χρηματοοικονομικό κλάδο, που φέρνει τα πάνω κάτω στις συναλλαγές αλλά και τη χρηματοδότηση.

Οι σχέσεις με την Ελλάδα


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Rimer συνδέεται και σε προσωπικό επίπεδο με τη χώρα μας, καθώς η σύζυγός του είναι Ελληνίδα, συγγενής αξιωματικού του Στρατού. Η οικογένειά της διατηρεί εδώ και χρόνια εξοχική κατοικία στο Πόρτο Χέλι, στη θέση Κουνούπι, ενώ φέρεται να έχει στην ιδιοκτησία της συγκρότημα εξοχικών κατοικιών που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη βίλα Ψυχάρη.

Τα μέλη της οικογένειας και στο παρελθόν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της εξοχικής κατοικίας του εκδότη. Ηταν όμως μια χρονική περίοδος όπου ο Σταύρος Ψυχάρης πίστευε ότι δεν υπήρχε λόγος να πουλήσει καθώς αισθανόταν ακόμη δυνατός για να χειριστεί πρόσωπα και καταστάσεις με τον δικό του γνώριμο τρόπο.Σταυρος Ψυχάρης. Τέως Εκδότης

Η πρώτη δεκάδα της ευρωπαϊκής Λίστας του Μίδα (2017)
Κατάταξη Όνομα Τίτλος/Χώρα
1 Neil Rimer Index Ventures
2 Kevin Comolli Accel Partners
3 Klaus Hommels Lakestar
4 Jan Hammer Index Ventures
5 Sonali De Rycker Accel Partners
6 Mike Chalfen Mosaic Ventures
7 Robin Klein LocalGlobe
8 Adam Fisher Bessemer Venture Partners
9 Saul Klein LocalGlobe
10 Ben Holmes Index Ventures

Για την κατάρτιση της λίστας, το Forbes και η TrueBridge αξιολογούν τα στοιχεία που υποβάλλουν εκατοντάδες ventures capitalists από δεκάδες εταιρείες και κατατάσσουν τα χαρτοφυλάκια τους με βάση τις εταιρείες που αποτιμώνται ιδιωτικά σε τουλάχιστον 200 εκατ. δολάρια ή με βάση την έξοδό τους, αν έχουν αποκομίσει τουλάχιστον 100 εκατ. δολάρια. Η διεθνής Λίστα του Μίδα ευνοεί τα μεγαλύτερα και πιο γενναία στοιχήματα, προεξοφλώντας τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη. Την πρώτη τριάδα της διεθνούς Λίστας του Μίδα απαρτίζουν ο Jim Goetz της Sequoia Capital στο Νο 1, ο Chris Sacca της Lowercase στο Νο2 και ο Peter Fenton της Benchmark στο Νο 3.

Πηγή: mononews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ