ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Βρέφος 40 ημερών πέθανε στον ύπνο του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:49:00 μ.μ. |
Βρέφος 40 ημερών πέθανε στον ύπνο του
 Στο πένθος έχει βυθιστεί μια οικογένεια στο Ηράκλειο καθώς το μόλις 40 ημερών αγγελούδι της έφυγε ξαφνικά από τη ζωή με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι το βρέφος έφυγε από το «σύνδρομο του αιφνίδιου θάνατου».

Όπως αναφέρει το flashnews.gr τραγική φιγούρα η μητέρα του παιδιού, που σύμφωνα με πληροφορίες, αντιλήφθηκε οτι κάτι κακό έχει συμβεί, όταν πήγε να το ξυπνήσει για να το θηλάσει, όμως εκείνο δεν ανταποκρίνονταν σε κανένα ερέθισμα.

Οι γονείς μετέφεραν το νεογνό στο ΠΑΓΝΗ, το πρωί της Μ.Πέμπτης, όμως ήταν ήδη αργά καθώς εκεί οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.

Η οικογένεια του βρέφους, που είναι Ρομά, εκτός από την ανείπωτη θλίψη που βιώνει, δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα για την κηδεία του παιδιού καθώς βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Σε μια κίνηση ανθρωπιάς η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ ανακοίνωσε οτι θα αναλάβει όλο το κόστος της ταφής.

Η ιατροδικαστική εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ δείγμα DNA του παιδιού εστάλη σε εξειδικευμένο ιστολογικό εργαστήριο των Αθηνών με τα τελικά αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης απο το ΠΑΓΝΗ να βγαίνουν τέλη Απριλίου.

Τι ειναι το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου

Το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου του βρέφους (ΣΑΘΒ) είναι ο θάνατος ενός βρέφους, ηλικίας κάτω των 12 μηνών το οποίο κατά τα άλλα ήταν υγιές. Για το θάνατο αυτό δεν ανευρίσκεται καμία αιτία.

Ο θάνατος συμβαίνει συνήθως όταν το παιδί κοιμάται στο κρεβατάκι του. Οι περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνουν σε παιδιά μικρότερα των 6 μηνών και κυρίως μεταξύ 1 και 4 μηνών. Επηρεάζει λίγο περισσότερο τα αγόρια παρά τα κορίτσια.

Το ΣΑΘΒ είναι η κυριότερη αιτία θανάτου σε βρέφη ηλικίας από 1 μηνός μέχρι 12 μηνών.

Για να γίνει αποδεκτή η διάγνωση αυτή σαν αιτία θανάτου του βρέφους, θα πρέπει να μη βρεθεί καμία αιτιολογία μετά από μια πλήρη διεξοδική έρευνα, που πρέπει μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει αυτοψία, νεκροψία, εξέταση του χώρου στον οποίο συνέβηκε το θλιβερό γεγονός, ανασκόπηση των συμπτωμάτων και σημείων που είχε παρουσιάσει το παιδί πριν το γεγονός όπως επίσης και λεπτομερής ανάλυση όλου του ιατρικού και οικογενειακού ιστορικού του παιδιού.

Πηγή: news.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ