ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Συνεχίζεται στο Ναύπλιο η δράση Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:35:00 μ.μ. |
Συνεχίζεται στο Ναύπλιο η δράση Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα
Το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα και η δράση Διάλογοι, συνεχίζονται τη Δευτέρα 16 Απριλίου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο με καλεσμένο τον Θάνο Παπακωνσταντίνου.


Ο σκηνοθέτης της παράστασης Ηλέκτρα που θα παιχτεί στην Επίδαυρο στις 20 και 21 Ιουλίου 2018, πρόκειται να κάνει ένα εργαστήριο για την πρακτική εφαρμογή του αρχαίου δράματος με θέμα Η επαναδιαπραγμάτευση του μύθου: η περίπτωση της Ηλέκτρας.

Οι συζητήσεις και τα ανοιχτά εργαστήρια της δράσης Διάλογοι πραγματοποιούνται στο Βουλευτικό Ναυπλίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

-26 Φεβρουαρίου – Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος (Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη)

-19 Μαρτίου – Κώστας Φιλίππογλου (Βάτραχοι του Αριστοφάνη)

-7 Μαΐου - Κωσταντίνος Ντέλλας (Αντιγόνη του Σοφοκλή)

-21 Μαΐου – Μάρθα Φριντζήλα (Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου)

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα πραγματοποιείται με τη σύμπραξη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υποστηρίζεται από το Δήμο Ναυπλιέων και υλοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας. Οι δράσεις του προγράμματος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Για το 2018, οι δράσεις στην Αργολίδα εμπνέονται από τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Πολιτεία και Πολίτης, και περιλαμβάνουν σειρά βιωματικών εργαστηρίων που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σε ενήλικες κατοίκους της Αργολίδας καθώς και σε ομάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου, υπό την επιστημονική επίβλεψη και σύμπραξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τις δράσεις συντονίζουν: η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτρια και σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Θάνος Παπακωνσταντίνου

Σκηνοθέτης και ηθοποιός. Πτυχιούχος της δραματικής σχολής «Εμπρός - Θέατρο Εργαστήριο» (2009) και της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. (2007).

Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Helter Skelter Company, με την οποία παρουσίασε τις παραστάσεις Άμλετ, ο Πρίγκηπας της Δανίας του Σαίξπηρ (2011), Venison (2012), Pedestal (2013) και Colossus (2017) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σκηνοθέτησε την όπερα L’Orfeo του Claudio Monteverdi σε μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου (2017).

Σκηνοθέτησε και έπαιξε στη Μετατόπιση προς το Ερυθρό του Γ. Μαυριτσάκη (Φεστιβάλ Αθηνών 2014, και σε επανάληψη το 2015).

Στο Από-Μηχανής θέατρο σκηνοθέτησε τον Μάκβεθ του Σαίξπηρ (2014).

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την Άντζελα Μπρούσκου στην Έντα Γκάμπλερ του Χ. Ίψεν (Μπάγκειον, 2018) και στη Μάγκντα Γκαίμπελς του Γ. Βέλτσου (Εθνικό Θέατρο, 2015).

Το καλοκαίρι του 2018 θα σκηνοθετήσει την Ηλέκτρα του Σοφοκλή με το Εθνικό Θέατρο στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ