ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
V.STAMATIS
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Η συμμορία με τις 237 απάτες! - Η περίπτωση του Ναυπλίου

Η συμμορία με τις 237 απάτες! - Η περίπτωση του Ναυπλίου
Υποκριτικές ικανότητες που θα ζήλευαν ακόμη και οι φτασμένοι ηθοποιοί του θεάτρου διέθεταν τα μέλη της συμμορίας που πουλούσαν αυτοκίνητα μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών, σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso»!

Τα μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης, τα οποία ζούσαν σε πολυτελείς βίλες, μετακινούνταν με αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης και «έτρωγαν» στα καζίνα τα λεφτά από τις απάτες (!), είχαν μοιράσει μεταξύ τους ρόλους για να εξαπατούν τα θύματά τους!

Οπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τα μέλη της συμμορίας προσποιούνταν τους καταξιωμένους επιχειρηματίες για να δικαιολογήσουν την πώληση παντός τύπου μεταχειρισμένων οχημάτων σε τιμές πολύ πιο χαμηλές από τις αντίστοιχες της αγοράς και να προσελκύουν το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών!

Αλλες φορές το «σενάριο» άλλαζε και υποδύονταν τους στοργικούς γονείς, οι οποίοι αναγκάζονταν να βάλουν σε αγγελία το αυτοκίνητο ή τη μηχανή του παιδιού τους, είτε επειδή φοβούνταν για τροχαίο ατύχημα είτε γιατί το σπλάχνο τους έφυγε ή επρόκειτο να φύγει στο εξωτερικό! Μάλιστα, για να είναι πιο πειστικοί, συνήθως κάποιος συστηνόταν στα θύματα ως γιος του υποτιθέμενου πωλητή και εξηγούσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προς πώληση οχήματος!

Στο πετσί

Ο... θίασος της σπείρας περιελάμβανε ακόμη λογιστές, οδηγούς μεταφορικών εταιριών, φιλικά πρόσωπα των «μαϊμού» πωλητών, μέχρι διευθυντές τραπεζικών καταστημάτων! Τα μέλη της συμμορίας... έμπαιναν στο πετσί του ρόλου τους, πετυχαίνοντας σχεδόν πάντα τον σκοπό τους. Οταν κάποιος καχύποπτος αγοραστής ζητούσε να δει το αυτοκίνητο, το τροχόσπιτο ή το σκάφος της «μαϊμού» αγγελίας που είχε εντοπίσει στο διαδίκτυο, οι επιτήδειοι προφασίζονταν ότι αυτά βρίσκονταν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, συνήθως σε κάποιο νησί! Με τη συγκεκριμένη δικαιολογία κατάφεραν να αποσπάσουν 2.780 ευρώ από έναν 50χρονο μόνιμο κάτοικο Αυστραλίας! Ο ομογενής πίστεψε στις διαβεβαιώσεις του δήθεν πωλητή ότι το τροχόσπιτο που ενδιαφερόταν να αγοράσει βρίσκεται στην Πάρο. Ομως οι μέρες περνούσαν και το τροχόσπιτο δεν έφτασε ποτέ!

Από το 2015 έως σήμερα οι συνολικά 61 κατηγορούμενοι φέρεται ότι διέπραξαν 237 απάτες με παράνομο όφελος, το οποίο υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ! Τα ποσά που έβαζαν στους λογαριασμούς τους κυμαίνονταν συνήθως από 100 ως 1.000 ευρώ. Ομως υπήρχαν και φορές που έβαζαν στις τσέπες τους πιο «χοντρά» ποσά:

Στις αρχές Ιανουαρίου 2017 απέσπασαν από έναν 27χρονο από τη Ναύπακτο το ποσό των 7.350 ευρώ για έναν εκσκαφέα.
Τον Ιούνιο του 2017 απέσπασαν τμηματικά 9.000 ευρώ από έναν 57χρονο Θεσσαλονικιό, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για εξωλέμβια μηχανή, η οποία δήθεν βρισκόταν στην Κέρκυρα.

Την ίδια περίοδο απέσπασαν 4.000 ευρώ από έναν 55χρονο κάτοικο Ναυπλίου για την πώληση ενός τροχόσπιτου. Στην τελευταία περίπτωση ο υποτιθέμενος πωλητής, ο οποίος είχε ήδη «τσεπώσει» 3.700 ευρώ, είπε στο ανυποψίαστο θύμα ότι ενεπλάκη σε τροχαίο, ενώ βρισκόταν δήθεν καθ' οδόν για να του παραδώσει το τροχόσπιτο. Ετσι τον έπεισε να του καταβάλει άλλα 300 ευρώ ως δανεικά για την... επισκευή του αυτοκινήτου του! Μάλιστα, ο «αετονύχης» έστειλε έναν ντελιβερά που εργαζόταν σε καφετέρια στο Ναύπλιο για να παραλάβει τα χρήματα, δίνοντάς του 20 ευρώ για τη «δουλειά» που θα έκανε!

Στη δικογραφία γίνεται ειδική αναφορά στον τρόπο ζωής των αρχηγικών μελών της συμμορίας, τα οποία επένδυαν τα έσοδα από τις βρόμικες μπίζνες σε πολυτελή σπίτια και ακριβά αυτοκίνητα, ενώ κάποιοι από αυτούς σύχναζαν και σε καζίνο, όπου πόνταραν στις ρουλέτες μεγάλα ποσά!
«Διακατέχονται από έπαρση και επιδειξιομανία και δεν διστάζουν να χλευάζουν τους παθόντες και να αστειεύονται μεταξύ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα κατορθώματά τους...» αναφέρεται σε άλλο σημείο της δικογραφίας.

«Εκ του αποτελέσματος της ανακριτικής διαδικασίας αποδεικνύεται ότι η δήθεν εγκληματική ομάδα εξελίχθηκε σε πρακτική επαναλαμβανόμενη ενός κατηγορουμένου, ο οποίος χρησιμοποίησε συγγενικά πρόσωπα, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για τις δικές του πράξεις και ξεκινώντας ήδη τη διαδικασία αποζημίωσης των θυμάτων, κάτι που θα μετριάσει κατά πολύ την ποινική απαξία των πράξεών του» δήλωσε ο συνήγορος ενός εκ των συλληφθέντων Γιάννης Γλύκας.

Πηγή: espressonews.gr
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ