V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Εξηγήσεις του αν. Υπουργού Υγείας σε ερώτηση του Ανδριανού για την επί ενάμιση μήνα μη λειτουργία αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν. Άργους

Εξηγήσεις του αν. Υπουργού Υγείας σε ερώτηση του Ανδριανού για την επί ενάμιση μήνα μη λειτουργία αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν. Άργους
Στην 4377/15-3-2018 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την επί ενάμιση μήνα μη λειτουργία αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείου Άργους, απάντησε ο αν. Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης.

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Στις 3-2-2018 παρουσιάστηκε βλάβη στον αξονικό τομογράφο της Ν.Μ. Άργους (SIEMENS SOMATOM EMOTION 6) και μετά από άμεση επίσκεψη τεχνικού της εταιρείας, διαπιστώθηκε ότι απαιτείται αντικατάσταση της ακτινολογικής λυχνίας. Η εταιρεία απέστειλε οικονομική προσφορά ύψους 73.780 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (24%), την οποία στη συνέχεια μείωσε σε 71.300 ευρώ, μετά από σχετικό αίτημα του νοσοκομείου.

Επειδή το ανωτέρω ποσό δεν μπορεί να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου ζητήθηκε η συνδρομή της 6ης Υ.ΠΕ. και του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 4η /5-2-2018 (θ.20ο) Πράξη Δ.Σ. του Γ.Ν. Αργολίδας (ΑΔΑ: ΩΖ084690Β4-ΦΔΦ), για την κάλυψη της δαπάνης. Το Υπουργείο Υγείας με το υπ’ αριθμ. οικ. 1149/16-3-2018 έγγραφο, ενέκρινε την επιχορήγηση ποσού 71.300€ για την αντικατάσταση της ακτινολογικής λυχνίας Αξονικού για το Γ.Ν. Αργολίδας (Ν.Μ. Άργους). Κατόπιν της μεταφοράς του ποσού, η Διοίκηση του Γ.Ν. Άργους προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης και πλέον έχει τεθεί σε λειτουργία ο εν λόγω Αξονικός Τομογράφος.

Όσον αφορά στην προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου σας ενημερώνουμε ότι, το Γ.Ν. Αργολίδας (Ν.Μ. Άργους) συμπεριλαμβάνεται στα νοσοκομεία που αφορά η προμήθεια υπηρεσιών ιατρικής απεικόνισης, μέσω σύναψης δημόσιας σύμβασης ή συμφωνίας πλαίσιο, σύμφωνα με την με αριθμ. 2203/2-6-2017 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1926/Β ́/2-6-2017).

Αναμένεται η διενέργεια του διαγωνισμού”.

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ