ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΕΛΤΑ: Με αγροτικό διανομέα η εξυπηρετηση των κάτοικων της Νέας Κίου - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Ταχυδρομικό Πρακτορείο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:21:00 μ.μ. | | |
ΕΛΤΑ: Με αγροτικό διανομέα η εξυπηρετηση των κάτοικων της  Νέας Κίου - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Ταχυδρομικό Πρακτορείο
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, είναι ο Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, αναπτύσσουν και υποστηρίζουν το ταχυδρομικό δίκτυο λειτουργώντας σε ανταγωνιστικό περιβάλλον ως Ανώνυμη Εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό, αναδιοργανώνουν και προσαρμόζουν το δίκτυο των Καταστημάτων τους με κριτήρια εμπορικά αλλά με μοναδικό γνώμονα την άρτια ταχυδρομική εξυπηρέτηση όλης της χώρας.

Η ταχυδρομική εξυπηρέτηση της Νέας Κίου και της ευρύτερης περιοχής, εξασφαλιζόταν μέχρι πρότινος από το ομώνυμο Ταχυδρομικό Πρακτορείο. Ο ανάδοχος του Πρακτορείου όμως, δεν αποδέχτηκε την αυτοματοποίηση των συναλλαγών του και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναγκάστηκαν να προχωρήσουν, τον Μάρτιο του 2018, σε «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» για την ανεύρεση νέου αναδόχου, με την απαραίτητη προϋπόθεση αποδοχής εκ μέρους του της αυτοματοποίησης των συναλλαγών του εν λόγω Ταχυδρομικού Πρακτορείου.

Δεν κατατέθηκε καμία αίτηση σε αυτή την πρόσκληση και τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν τον Απρίλιο του 2018 «Επαναληπτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος αορίστου χρόνου». Μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιος ενδιαφερόμενος στη Νέα Κίο.

Με την συγκεκριμένη διαδικασία η εταιρεία μας επιδίωξε έμπρακτα τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Νέας Κίου, εξασφαλίζοντας όμως την παροχή αναβαθμισμένων, αυτοματοποιημένων συναλλαγών στους κατοίκους. Με την αυτοματοποίηση των Ταχυδρομικών Πρακτορείων εξασφαλίζεται η δυνατότητα παροχής του συνόλου των ταχυδρομικών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως αυτές που παρέχει ένα Ταχυδρομικό Κατάστημα ενώ επίσης τα αυτοματοποιημένα Ταχυδρομικά Πρακτορεία μπορούν να εφοδιαστούν με POS μηχανήματα για την διευκόλυνση των συναλλαγών.

Οι προσπάθειες των ΕΛΤΑ δεν ευοδώθηκαν, κανένας επιχειρηματίας – κάτοικος της Νέας Κίου δεν ανταποκρίθηκε ώστε να επωφεληθεί ο ίδιος από την ευκαιρία που δίνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε τοπικές μικρές επιχειρήσεις να αναπτύξουν τον κύκλο εργασιών τους και να αναπτυχθούν. Έτσι, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναγκάστηκαν, μετά την καταγγελία της σύμβασης, και για να εξασφαλιστεί η Ταχυδρομική εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, να εξυπηρετούν καθημερινά την Νέα Κίο με αγροτικό διανομέα του Ταχ. Καταστήματος Άργους.

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος παραμένει ανοικτή και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων τοπικών επιχειρηματιών, παράλληλα όμως παρακολουθούν το ταχυδρομικό δίκτυο της περιοχής, όπως άλλωστε γίνεται με όλες τις περιοχές της χώρας και μεριμνούν πάντα για την εξασφάλιση των ταχυδρομικών αναγκών της χώρας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ