Στο τμήμα Τυροκομίας Γαλακτοκομίας του ΔΙΕΚ Επιδαύρου στην Αργολίδα παρασκεύασαν Καθούρα Ικαρίας. Είναι ένα παραδοσιακό τυρί που παράγεται τουλάχιστον από τον 17ο αιώνα αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα.
Μοιάζει πολύ με τη φέτα, έχει καθαρό λευκό χρώμα, συνεκτική μάζα, ιδιαίτερα ευχάριστο άρωμα και ελαφρά πικάντικη γεύση. Αποτελεί ιδανικό μεζέ για το τσίπουρο, το ούζο και τα λοιπά αποστάγματα.
Για τους Ικαριώτες «η καθούρα είναι επιθετικό τυρί, με δριμεία γεύση και έντονες εκρήξεις για να κάνει αρμονική αντίστιξη με το ξέσπασμα του αποστάγματος στον ουρανίσκο».
Η λουίζα προέρχεται από τη Νότιο Αμερική και συγκεκριμένα από τη Χιλή και του Περού και καλλιεργείται για τα αρωματικά της φύλλα. Έχει ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό, καθαρό, φρουτώδες άρωμα που μοιάζει με εκείνο του λεμονιού.
Ικαρία: το νησί όπου ο χρόνος σταματά
Το περιβόητο μυστικό μακροζωίας; να τρως καλά, να χαμογελάς καθημερινά, να μην αγχώνεσαι, να περπατάς και να γλεντάς τη ζωή!
Μοιάζει πολύ με τη φέτα, έχει καθαρό λευκό χρώμα, συνεκτική μάζα, ιδιαίτερα ευχάριστο άρωμα και ελαφρά πικάντικη γεύση. Αποτελεί ιδανικό μεζέ για το τσίπουρο, το ούζο και τα λοιπά αποστάγματα.
Για τους Ικαριώτες «η καθούρα είναι επιθετικό τυρί, με δριμεία γεύση και έντονες εκρήξεις για να κάνει αρμονική αντίστιξη με το ξέσπασμα του αποστάγματος στον ουρανίσκο».
Ικαρία: το νησί όπου ο χρόνος σταματά
Το περιβόητο μυστικό μακροζωίας; να τρως καλά, να χαμογελάς καθημερινά, να μην αγχώνεσαι, να περπατάς και να γλεντάς τη ζωή!