ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Σήμερα τρώμε... Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά και σάλτσα ντομάτας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:39:00 π.μ. |
Σήμερα τρώμε... Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά και σάλτσα ντομάτας
Μελιτζάνες με τυριά και σάλτσα ντομάτας. Ένα εξαιρετικό πιάτο με ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά, τη μελιτζάνα. Μια από τις νόστιμες συνταγές για απόλυτο λαδερό φαγητό εύκολο κι απλό με μελιτζάνες, σάλτσα ντομάτας και … τυριών που απογειώνουν τη γεύση.


Υλικά συνταγής

2 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες προαιρετικά αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες 8 χιλ.-1 εκ. κατά μήκος
αλάτι πιπέρι
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού 2-3 ημερών
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
3 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας εμπορίου ή σπιτική
1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
3 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα (για τοστ) τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις μελιτζάνες σας, τις αποφλοιώνετε περιμετρικά (προαιρετικά) και τις κόβετε κατά μήκος σε φέτες 8 χιλ-1 εκ. περίπου. Τι πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι και από τις δύο πλευρές και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 30 λ να “ιδρώσουν” και ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με μπόλικο τρεχούμενο νερό και τις ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε το αλεύρι, σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά και σε τρίτο πιάτο βάζετε τα ψίχουλα ψωμιού που έχετε ψιλοθρυμματίσει σε ψίχουλα στο μούλτι. Αλατοπιπερώνετε τις στεγνές μελιτζάνες (με προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας) και τις περνάτε πρώτα στο αλεύρι, μετά στα χτυπημένα αυγά και τέλος στα ψίχουλα ψωμιού, φροντίζοντας να καλύπτονται πλήρως σε κάθε στάδιο.

Ζεσταίνετε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες, μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις αφαιρείτε με σπάτουλα από το τηγάνι και τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Απλώνετε λίγη σάλτσα ντομάτας στη βάση ενός πυρέξ και από πάνω απλώνετε μια στρώση με μελιτζάνες. Πάνω από τις μελιτζάνες απλώνετε άλλη λίγη από τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία στρώσεων τελειώνοντας με στρώση τυριών.

Ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

Πηγή: sintayes.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ