Θα μπορούσε να ειναι ένας μερακλίδικος μεζές για καλοκαιρινές μπιροκατανύξεις αλλά και μια λιχουδιά για τα παιδιά που σιγουρα θα την λατρέψουν.
1.5 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα σόγια σος
2 κ.σ. κέτσαπ
1 φλ. μέλι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190C. Βάλτε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μπολ αναμείξτε καλά το λάδι, τη σος σόγιας, την κέτσαπ, το μέλι, το σκόρδο και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε.
Περιχύστε με το μείγμα τις φτερούγες. Ψήστε τις στον φούρνο για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να δείτε τη σος να καραμελώνει και να γίνεται κολλώδης.
Συνοδέψτε με μια σαλάτα, ή εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε λίγο ρύζι.