V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Σήμερα τρώμε... γεμιστούς κολοκυθοανθούς σκέτη μούρλια!!!

Σήμερα τρώμε... γεμιστούς κολοκυθοανθούς σκέτη μούρλια!!!
Οι κολοκυθοανθοί είναι τα άνθη των κολοκυθιών. Τους βρίσκουμε σε λαϊκές, μανάβικα κλπ όταν είναι η εποχή τους. Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας τους λένε και κολοκυθολούλουδα  και φυσικά υπάρχουν δεκάδες συνταγές για να τους μαγειρέψετε. 

Εδώ θα δούμε μια συνταγή για με αυγό και φέτα, . 

Προσοχή: Διαλέγουμε κολοκύθια με όσο μεγαλύτερο άνθος μπορούμε.

Κατ'αρχάς να πούμε το μυστικό της συνταγής. Δεν πρέπει να βάλουμε τους κολοκυθοανθούς στο ψυγείο, γιατί θα μικρύνουν και θα μας "μαραθούν". Για να παραμείνουν φρέσκοι μέχρι να τους μαγειρέψουμε, τους βάζουμε μέσα σε ένα μπωλ με νερό ώστε το άνθος τους να είναι προς τα έξω.

Ετοιμάζουμε το χυλό για το τηγάνισμα:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το χυλό (δηλαδή το αλεύρι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, τη μπύρα και το 1 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα) σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τους κολοκυθοανθούς:

Ανακατεύουμε τα τυριά, το μαϊντανό και τα αυγά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη γέμιση.

Γεμίζουμε με τη γέμιση τους κολοκυθοανθούς.

Στρίβουμε τις άκρες τους για να κλείσουν ώστε να μη χυθεί έξω η γέμιση.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι να κάψει.


Βουτάμε τους ανθούς στο χυλό που έχουμε ετοιμάσει και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν.

Οταν είναι έτοιμοι, τους βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και σερβίρουμε!

Καλή όρεξη!

Πηγή: supersyntages.gr
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ