ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Τι τρώμε σήμερα: Κοκκινιστό μοσχάρι με μελιτζάνες και φέτα !

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:25:00 μ.μ. |
Τι τρώμε σήμερα: Κοκκινιστό μοσχάρι με μελιτζάνες και φέτα !
Ένα καλοκαιρινό φαγητό για βουτιά στην απόλαυση!

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κιλότο νουά ή χτένι κομμένο σε μεγάλα καρέ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε καρέ
1 κ.σ. πελτέ
1/2 ποτήρι ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό τριμμένες ντομάτες
3 πατάτες μέτριες, κομμένες σε χοντρές φέτες
1 δαφνόφυλλο
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 πέρασμα κανέλας (αφήνουμε να αρωματίσει για λίγο και την αφαιρούμε)
1/2 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
6 μικρές μελιτζάνες
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
φέτα βαρελίσια κομμένη σε καρέ κατά βούληση ή κεφαλοτύρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ψωμί για βουτιές


ΕκτέλεσηΣκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί το κρέας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το ροδίζουμε για 6-7' σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σπασμένο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 4-5'. Προσθέτουμε τον πελτέ και ψήνουμε ανακατεύοντας για 1'. Σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τις ακουμπάμε στην επιφάνεια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 45' να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού (μετά το πρώτο μισάωρο) προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
Έχουμε πλύνει τις μελιτζάνες. Πρέπει να είναι μικρές σε μέγεθος. Αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε κατά μήκος.

Χαράζουμε σταυρωτά την σάρκα τους. Τις ακουμπάμε σε ταψί. Τις λαδώνουμε ελαφρά και αλατίζουμε. Αν θέλουμε, τρίβουμε την επιφάνεια τους με μια σπασμένη σκελίδα σκόρδο.
Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC να μαλακώσουν για περίπου 30'.
Αφού γίνει το κοκκινιστό στήνουμε το φαγητό .

Σε βαθύ πυρέξ κάνουμε στρώση κρέας, πατάτες, τριμμένο τυρί, μελιτζάνες, τριμμένο τυρί και κρέας. Στην επιφάνεια μπήγουμε κομμάτια κεφαλοτύρι ή σκληρή φέτα. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ψήνουμε για 15 με 20' στους 200ºC να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε με μπόλικο ψωμί γιατί αυτή η σάλτσα είναι για βουτιές.

Πηγή: argiro.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ