400γρ. ντοματίνια κομμένα σε μικρά ζάρια
1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε μικρά ζάρια
4 κ.σ. χυμός ντομάτας...
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
8 κ.σ. αλεύρι (περίπου)
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
cookefi
λιγότερο από 60 λεπτά
τηγάνι
Ποσότητα: 10 τεμάχια
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και τις ντομάτες. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε το μείγμα μας να γίνει χυλός, ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ αραιός.
Τους σερβίρουμε ζεστούς και κρύους.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε ρίχνοντας με κουτάλι της σούπας από το μείγμα. Μόλις ροδίσουν από την μια πλευρά οι ντοματοκεφτέδες, τους γυρνάμε από την άλλη.
Βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τους σερβίρουμε ζεστούς και κρύους.
Πηγή: cooklos.gr