V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Ταλαίπωρη Ερμιονίδα...

Ταλαίπωρη Ερμιονίδα...
Αγαπητοί ..... αναγνώστες,

Η τελευταία επίσκεψη μου στην εξοχική κατοικία που διατηρούμε οικογενειακώς εδώ και 50 χρόνια στην Περιοχή Βερβερόντα Πορτοχελίου ήταν τραυματική. Όχι οτι αυτό μου προξένησε εντύπωση ,καθώς τα τελευταία χρόνια είναι πλέον εμφανής ή εγκατάλειψη και η αδιαφορία των Περιφερειακών αλλά και κυρίως Δημοτικών Αρχών στην ευρύτερη περιοχή ,κάτι που οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και των παρεχομένων κοινωφελών υπηρεσιών.

Σωροί τα απορρίμματα,ακαθαρσίες παντού,τα χόρτα έχουν μεταβάλει τις γεμάτες κενοτάφια κάποτε ασφάλτινες οδούς σε μονοπάτια, οι αποχετεύσεις όζουν,το νερό χειρότερο από το θαλασσινό, οι τιμές στα εστιατόρια καφέ-μπαρ απλησίαστες και το σέρβις απαράδεκτο, οι χώροι στάθμευσης ‘όλο και λιγοστεύουν...και παρά ταύτα η χρονιά πήγε καλά!!

Για δεύτερη φορά δεν λειτούργησε το εκκλησάκι της Παναγίτσας στην Βερβερόντα στην χάρη της ,καθώς κάποιοι μετά από 100 σχεδόν χρόνια ισχυρίζονται ότι είναι ιδιωτικό, ένα εκκλησάκι κτισμένο πάνω στον αιγιαλό .Τα προηγούμενα χρόνια,οι γάμοι και τα βαφτίσια έδιναν και έπαιρναν και οι τσέπες γέμιζαν. Ήσσονος σημασίας θέμα .θα έλεγε κάποιος αλλά ενδεικτικό της ανυπαρξίας θέλησης και βούλησης από του; Ιθύνοντες που καλούνται να διαχειριστούν ... την Ελληνική Ριβιέρα.

Η διαχείριση των αστικών αποβλήτων γίνεται με τομές,η υγειονομική καύση τους με ταυτόχρονη παραγωγή ενέργειας ειναι η λύση που ακολουθούν όλες οι πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης, η λύση για το νερό είναι η αφαλάτωση με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ,η λύση για τις στρεβλώσεις ειναι η εμπνευσμένη Διοίκηση που δεν γεμίζει τσέπες ημετέρων αλλά στοχεύει μόνο στην χαρά της προσφοράς στον τόπο που αυτοί οι Άρχοντες γεννήθηκαν!!!

Κι οπως γράφει και ο Βάρναλης απο την εξορία....

Ξύπνα Λαέ, κι’ όλ’ οι Λαοί μετά σου,
να καθαρίσεις τα καθάρματά σου!

Τότε μονάχα θα ΄ναι αληθινά
κατάχρυσα ήλιος, θάλασσα, βουνά!

Τότε θα ΄χεις πατρίδα, θα ΄χεις δίκιο,
θα ΄χεις γνώμη και λόγο κι’ αίμ’ αντρίκιο.

Κι’ όλα δικά σου κι’ όχι των Ολίγων!
Όλα των δουλευτάδων, των κολλήγων!

Γιάννης Ε, Ξυναριανός
Φώτο αρχείου
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ