ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

"Τρέλα" για τα πανέμορφα φλαμίνγκο στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:32:00 μ.μ. | |
"Τρέλα" για τα πανέμορφα φλαμίνγκο στο Ναύπλιο
Τα κατά ομάδες φλαμίνγκο που επισκέπτονται αυτήν την περίοδο τον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου έχουν γίνει μαγνήτης για τους φυσιολάτρες και όχι μόνο που επιδιώκουν μια φωτογραφία τους και πολλοί είναι αυτοί που έρχονται και από άλλες περιοχές για να τα δουν από κοντά.

Τα φοινικόπτερα την περίοδο αυτή βρίσκονται σε μετακίνηση λόγω της φθινοπωρινής μετανάστευσης των πτηνών. Μετακινούνται στη Νότια Ισπανία, Ν. Γαλλία, Ελλάδα και ανατολικά έως το Καζακστάν, Μέση Ανατολή, Β.Δ. και Α. Αφρική, Ινδία, Σρι Λάνκα ,Αραβική χερσόνησο .
Η διατροφή τους αποτελείται από Οστρακοειδή, μαλάκια, σπόρους από υδρόβια φυτά, άλγη και φύλλα σε αποσύνθεση, έντομα, υδρόβια σκουλήκια και μικρά ψάρια.
Ζουν σε Βιότοπους λιμνοθάλασσες, αλυκές, λίμνες, εκβολές και παράκτια ύδατα. Η Επώαση κρατά 27-31 μέρες και γεννούν 1-2 αυγά. Το βάρος τους φτάνει 2,1 - 4,1 κιλά Το ύψος τους φτάνει τα 1,20 -1,45 μέτρα . Άνοιγμα φτερών: 1,40 - 1,65 μέτρα. Ο πληθυσμός στη φύση φτάνει τα 550.000 - 680.000.
Η διάρκεια Ζωής είναι 30 χρόνια. Οι απειλές που δέχονται είναι η ρύπανση, ασθένειες, μείωση του φυσικού τους περιβάλλοντος, μείωση της αναπαραγωγής λόγω ανθρώπινης όχλησης. Τα φοινικόπτερα στέκονται συχνά στο ένα πόδι. Έτσι κρατάνε ζεστό το άλλο και διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματός τους.
Συνήθως τρέφονται με το κεφάλι και το μεγαλύτερο μέρος του λαιμού τους κάτω από το νερό. Τα σμήνη πετάνε με ταχύτητα έως 60χλμ/ώρα και καλύπτουν αποστάσεις έως 600 χιλιόμετρα σε μια νύχτα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ