ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

50 θέσεις αποφοίτων Λυκείου στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:49:00 μ.μ. | |
50 θέσεις αποφοίτων Λυκείου στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος
O απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου. 

Γνωρίζοντας την μαγειρική, στοιχεία ζαχαροπλαστικής καθώς και την εστιατορική τέχνη, εργάζεται στην κουζίνα της επισιτιστικής ή ξενοδοχειακής μονάδας, επιμελείται και οργανώνει τη λειτουργία της, προετοιμάζει, παρασκευάζει και παραθέτει τα εδέσματα για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ποιότητας της επισιτιστικής μονάδας και τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής. 

O απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef)» είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα: 

1. Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων. 

2. Την υγιεινή των τροφίμων. 

3. Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας. 

4. Την οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας. 

5. Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου. 

6. Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις. 

7. Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων. 

8. Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. 

9. Την εφαρμογή αρχών κοστολόγησης. 

10. Την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας. 

Η Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος με τους κατάλληλα για τον σκοπό αυτό χώρους θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης , τα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής , τους έμπειρους και εξειδικευμένους καθηγητές , τις πρώτες ύλες και τα αναλώσιμα σε ποσότητα και είδος αλλά και τις παράλληλες δράσεις με επιμορφώσεις και παρουσιάσεις ειδικών θεμάτων γαστρονομίας που οργανώνονται από την Δ/νση της σχολής κατά την διάρκεια των σπουδών, όπως επίσης και το δίκτυο τουριστικών επιχειρήσεων που συνεργάζονται με την Τουριστική Σχολή Άργους για την αμειβόμενη πρακτική και εργασία μετά την σχολή είναι τα στοιχεία εκείνα που διασφαλίζουν την επαρκή εκπαίδευση και εξειδίκευση στον τομέα της επαγγελματικής γαστρονομίας και την προοπτική εργασίας & καριέρας στον τομέα. 

Αιτήσεις μέχρι 14/09/2018 ( Παρασκευή) 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες στην Τουριστική σχολή Αργους - ΙΕΚ Πελ/σου - Δαναού 29, Αργος Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο , τηλ 2751020115, 20127- SITE WWW.MINTOUR.EDU.GR ( Δ/ντης : Κων/νος Καχριμάνης)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ