ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στο Ναύπλιο πρόταση εταιρείας να απομακρύνει τα σκουπίδια από την Καραθώνα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:54:00 π.μ. | | |
Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στο Ναύπλιο προταση εταιρείας να απομακρύνει τα σκουπίδια από την Καραθώνα (βίντεο)
Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στα θέμα ήταν και η "Συζήτηση επί προτάσεως για δωρεάν απομάκρυνση περιεχομένου ΧΑΔΑ Καραθώνας και αποκατάστασης του χώρου".
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων στην εισήγηση του ανάφερε πως υπάρχει πρόταση από εταιρεία να απομακρύνει δωρεάν τα απορρίμματα από τον ΧΑΔΑ της Καραθώνας και του Τολού και την αποκατάστασή των χώρων. Ο κος Κοωστούρος όπως εξήγησε, η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει εργοστάσιο για την παραγωγή ενέργειας με όλες τις προβλεπόμενες από το κράτος αδειοδοτήσεις.
 Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης (Γραμματικόπουλος, Αντωνιάδης, Δρούγκας και Πινάτσης) υποστήριξαν πως θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να ξέρει ακριβώς που θα ανεγερθεί το εργοστάσιο και με ποιον τρόπο θα παράγεται η ενέργεια που το πιθανότερο είναι με πυρόλυση , καθώς θα αντιμετωπίσουν αργότερα το θέμα της χωροθέτησης όπου και εκεί "σκαλώνουν" πάντα τέτοιες ενέργειες.
 Στον επίλογο του  ο Δήμαρχος τόνισε πως δεν μπορεί όλοι να έχουμε ως παράδειγμα την Σουηδία που εισάγει σκουπίδια και παράγει ενεργεια και όταν μας παρουσιάζεται σε εμάς μια τέτοια ευκαιρία να βρίσκουμε εμπόδια. Η εταιρεία όπως ξανατόνισε θα ξεκινήσει την λειτουργία της με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από το κράτος και ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο αν θα της παραχωρήσουμε τα σκουπίδια που είναι συσσωρευόμενα στους ΧΑΔΑ, ώστε να ξέρει αν μπορεί να ξεκινήσει τις διαδικασίες δημιουργίας του εργοστασίου.
Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με σύσσωμη την αντιπολιτευση να ψηφίζει όχι. Δείτε παρακάτω σε βίντεο ολόκληρη την συζήτηση και τις τοποθετήσεις για το θέμα:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ