ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Υπέροχη Ελληνογαλλική μουσική σύμπραξη στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:33:00 μ.μ. | |
Υπέροχη Ελληνογαλλική μουσική σύμπραξη στο Άργος
Μια υπέροχη μουσική σύμπραξη από τη χορωδία Τελέσιλλα και τη χορωδία Les Voix de Nice από τη Νίκαια της Γαλλίας απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου 2018 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους «Τελέσιλλα» οργάνωσε με πολύ μεράκι τη χορωδιακή αυτή συνάντηση, γιατί πιστεύει ότι «το χορωδιακό τραγούδι γεμίζει τη ζωή μας, μας εμπνέει, μας μεταμορφώνει, μας θεραπεύει, μας δίνει τη δυνατότητα να χτίσουμε καινούριες γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας, είναι για μας τους χορωδούς το ευ ζην».

Η Χορωδία «Τελέσιλλα» συμμετείχε με πέντε αντιπροσωπευτικά ελληνικά τραγούδια στη συνάντηση, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Γιάννη Κόντη. Συνόδευαν στο πιάνο ο κ. Νίκος Καπετάνιος, στο μπουζούκι ο κ. Νίκος Τσάγκαρης και στο τουμπελέκι ο κ. Παναγιώτης Ρέντας.
Η γαλλική χορωδία Les voix de Nice είναι μεικτή τετράφωνη χορωδία με χοράρχη τον κ.Albert Tosan και συμμετέχει σε εκδηλώσεις-συναυλίες ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα με σύγχρονα γαλλικά και ξένα τραγούδια, λειτουργικά και κλασικά άσματα,negro spirituals καθώς και παραδοσιακά με έμφαση στη μουσική παράδοση της Νίκαιας. Τραγούδησε δώδεκα τραγούδια. Μεταξύ άλλων και τα πολύ γνωστά: La mer, L`hymne a l` amour, Parla piu piano, My heart will go on.

Στο τέλος όλοι μαζί, Έλληνες και Γάλλοι χορωδοί, έκλεισαν τη μελωδική βραδιά με το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Τα παιδιά του Πειραιά».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιότατος π. Γεώργιος Σελλής, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος καλωσορίζοντας τους Γάλλους χορωδούς μίλησε για την ιστορία της πόλης του Άργους και της Τελέσιλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, η Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας κ. Αικατερίνη Τζανετουλάκου, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Ελισάβετ Πετροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Άργους κ. Νίκος Γκαβούνος, ο Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Σκούφης Παναγιώτης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας και της πόλης του Ναυπλίου καθώς και πολλοί φίλοι του συλλόγου. Το μήνυμά του έστειλε ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, αφού ο ίδιος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω υποχρεώσεων.

Στη μετάφραση των γαλλικών κειμένων και στην επικοινωνία με τους Γάλλους χορωδούς βοήθησε η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Βασιλική Κορωνιώτη.

Αρωγοί της εκδήλωσης αυτής ήταν ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και ο Δήμαρχος κ. Καμπόσος καθώς και η ΚΕΔΑΜ με τον πρόεδρό της κ. Πέτρο Διολίτση. Στη μικρή δεξίωση που ακολούθησε πρόσφεραν τα εδέσματα τα καταστήματα ΑΡΓΟΓΑΛ-Κορομίχης, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ-Τυροκομικά και τα κρασιά ήταν προσφορά του οινοποιού Κυριάκου Κορωνιώτη.

Το τουριστικό γραφείο its Greece οργάνωσε τη μεταφορά και την ξενάγηση της γαλλικής χορωδίας.
Η Χορωδία ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ ετοιμάζεται για την εκδήλωση-αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», στις 7:30 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ