Μια συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για την Αρκαδία αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια προκύπτει από την προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Ίδρυμα Όρους Σινά.
Πιο συγκεκριμένα, κατά την τελευταία συνεδρίαση στου ΠεΣυ Πελοποννήσου στις 15 Οκτώβρη, αποφασίστηκε η σύναψη ρππογραμματικής σύμβασης για τη «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με περίφραξη, κατασκευή μαντρότοιχου για προστασία του υπό κατασκευή Μετοχίου Σινά», που βρίσκεται στο Κοτύλιο Μεγαλόπολης και τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2016, σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης.
Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει την ολοκλήρωση της περιτοίχισης του μετοχίου, συνολικού μήκους 120 μ. και συνολικής δαπάνης 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει την ολοκλήρωση της περιτοίχισης του μετοχίου, συνολικού μήκους 120 μ. και συνολικής δαπάνης 100.000 ευρώ.
Το ακίνητο αυτό θα λειτουργήσει κυρίως ως πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο-ησυχαστήριο με την ονομασία «Άγιος Γεννάδιος» υπό την αιγίδα πάντα και την πνευματική καθοδήγηση της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, όπως διευκρινίζεται στη σύμβαση. σκοποί του ιδρύματος είναι η βαθύτερη γνωριμία με τις ρίζες της ελληνορθόδοξης παράδοσης και η διάδοση με κάθε τρόπο της εκκλησιαστικής και βυζαντινής γραμματείας, παιδείας και τέχνης, καθώς και η ενίσχυση του πολυμερούς πνευματικού, πολιτιστικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά.
Στο πλαίσιο αυτό, με την ολοκλήρωση του υπό κατασκευή μετοχίου Σινά, απαραίτητη προϋπόθεση της οποίας είναι η ολοκλήρωση του έργου της παρούσας προγραμματικής σύμβασης, ο εν λόγω χώρος θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους απανταχού επισκέπτες θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ως και μέσο ενημέρωσης του ελληνορθόδοξου κοινού και γνωριμίας του με την παράδοση και την ιστορία του όρους Σινά και της Ιεράς Μονής Σινά (η οποία είναι η ιδρύτρια και το ανώτατος όργανο του ΙΟΣ).
Με αυτόν τον τρόπο, θα αναπτυχθεί η ευρύτερη περιοχή μέσω του θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και της πνευματικής και πολιτιστικής καλλιέργειας και ανάτασης των κατοίκων, η οποία θα επιτευχθεί με την λειτουργία του πνευματικού και θρησκευτικού αυτού κέντρου που θα περιλαμβάνει ιερό ναό, μοναστήρι και χώρο (αίθουσα) συνεστίασης, ενημέρωσης και πληροφόρησης για θέματα εκκλησιαστικής ζωής, τέχνης και ιστορίας της βυζαντινής γραμματείας ως και των ανεκτίμητων και παγκοσμίως μοναδικών θησαυρών (κειμήλια, εικόνες, παλίμψηστα) της Ιεράς Μονής Σινά, όπως αναφέρεται στην προγραμματική σύμβαση