ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Δ. Κρανιάς: Επιτείνεται η απομόνωση των μεταναστών και η κακή επικοινωνία τους με τους φορείς φροντίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:22:00 π.μ. | |
Δ. Κρανιάς: Επιτείνεται η απομόνωση των μεταναστών και η κακή επικοινωνία τους με τους φορείς φροντίδας
 Στην εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης συμμετείχε ο Δημήτρης Κρανιάς μέλος της Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας που αφορούσε το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πρόταση του τομεάρχη Μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή της Β Αθήνας για την επέκταση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας ώστε να περιληφθεί και η περιοχή του Έβρου σε αυτήν.

«Η φύλαξη των συνόρων αποτελεί κορωνίδα στην άσκηση της εθνικής πολιτικής» δήλωσε για το μεταναστευτικό, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτής και πρώην υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος σε εκδήλωση για το θέμα, που διοργάνωσε στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

«Το 2015 στείλαμε ένα μήνυμα και περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι περάσανε τα σύνορα, η χώρα μας μεταβλήθηκε σε χώρο τράνζιτ, με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη να υψώσουν τείχη» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε:

«Σήμερα, που μας βασανίζουν και οι αυξημένες ροές στον Έβρο, θα έπρεπε να ζητήσουμε να περιληφθεί και η περιοχή του Έβρου στο πλαίσιο της συμφωνίας Ευρώπης - Τουρκίας και να μην αφορά μόνο τα νησιά του Αιγαίου. Αυτό όμως σημαίνει, από τη δική μας την πλευρά, ότι πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας στον διαχωρισμό των προσφύγων και των μεταναστών. Τους πρόσφυγες να τους υποδεχόμαστε και να τους φιλοξενούμε με αξιοπρέπεια και τους παράνομους μετανάστες να τους επιστρέφουμε, είτε στις χώρες από τις οποίες προέρχονται, είτε στην Τουρκία, κάτι το οποίο δε γίνεται σήμερα».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης άφησε αιχμές για τη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι δίνονται χρήματα «χωρίς κανένα δημόσιο διαγωνισμό» και «χωρίς να τηρούνται οποιεσδήποτε προϋποθέσεις διαφάνειας».

«Με μια διάταξη, που λέει, ότι μπορούν να κάνουν απευθείας αναθέσεις σε έκτακτες συνθήκες, εδώ και τρεισήμισι χρόνια χωρίς να έχουμε πλέον έκτακτες συνθήκες, συνεχίζουν να δίνουν με απευθείας αναθέσεις αυτά τα χρήματα στους αναδόχους» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε: «Μόνο από το υπουργείο Άμυνας είναι περίπου στα εκατόν είκοσι εκατομμύρια ευρώ».«Είναι φοβερό, το να μην μπορούν να προβλέψουν, ότι ξέρετε, έχουμε 50-60-70.000 ανθρώπους, που φιλοξενούμε στη χώρα και να κάνουμε τις αντίστοιχες συμβάσεις, τους αντίστοιχους διαγωνισμούς» πρόσθεσε.

Για τις ΜΚΟ και άλλες διεθνείς οργανώσεις ανέφερε ότι πολλές δραστηριοποιούνται, χωρίς βιβλία ή ΑΦΜ ή και χωρίς να καταβάλλουν εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές. «Και αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Τοποθετήσεις επιστημόνων στην εκδήλωση της ΝΔ

Στα βασικά ζητήματα δημόσιας υγείας, που είναι συνδεδεμένα με το προσφυγικό -μεταναστευτικό στη χώρα μας, εντοπίζοντας ως κυριότερα «τα ζητήματα ψυχικής υγείας» και τα «ζητήματα μητρότητας» αναφέρθηκε το μέλος της Π.Ε. της ΝΔ και πρώην εκπρόσωπος της χώρας στον ΠΟΕ, Δημήτρης Κρανιάς.

Σημαντικό, υπογράμμισε ο κ. Κρανιάς, είναι το θέμα της επικοινωνίας στη γλώσσα τους και των ιδιαίτερων συνηθειών τους, ένδυσης, διατροφής, υγιεινής, κ.α. με αποτέλεσμα να επιτείνεται η απομόνωση τους και η κακή επικοινωνία τους με τους φορείς φροντίδας.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς σημείωσε ότι το «80% των παιδιών μεταναστών έχει κάνει το τετραπλό εμβόλιο» και υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει για όλους τους πρόσφυγες - μετανάστες το ιατρικό ιστορικό τους.

Στις δυνατότητες παρεμβάσεων για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων - μεταναστών που διαβιώνουν στη χώρα, στο διάστημα που θα παραμείνουν, μέσω και επαγγελματικών δραστηριοτήτων τις οποίες μπορούν να αναπτύξουν, αναφέρθηκε η καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας του ΠΑΜΑΚ, Κατερίνα Σαρρή. «Στις επισκέψεις που κάναμε σε έναν καταυλισμό, ο μεταφραστής μάς είπε ότι έκανε αίτηση πριν έξι μήνες για να πάρει άσυλο και η συνέντευξη του είναι το 2021. Τρία χρόνια για να εξεταστεί η αίτησή του και μετά αφού πάρει το άσυλο τι;» είπε η κ. Σαρρή. Πρόσθεσε, ότι ήδη κάποιοι στους καταυλισμούς ασκούν δραστηριότητες, άρα μπορεί να ενθαρρυνθεί η επιχειρηματικότητα των προσφύγων, όπως «είναι και η διεθνής πρακτική».

Στη δυνατότητα διορθώσεων του νομικού πλαισίου, που θεσπίστηκε στην αρχή της προσφυγικής κρίσης, με βάση και την εμπειρία που αποκτήθηκε, αλλά και στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών αναφέρθηκε ο δικηγόρος, μέλος της Π.Ε. της ΝΔ, Θεόδωρος Καραγιάννης. Υπογράμμισε, όμως ότι σημαντικότερη παράμετρος είναι η επίλυση προβλημάτων, όπως, η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών και κυρίως η έλλειψη προσωπικού.

«Η ΝΔ Θεσσαλονίκης εστιάζει στα μεγάλα προβλήματα της πόλης και επιθυμεί μέσα από τον διάλογο που αναπτύσσεται με πολιτικά στελέχη, αλλά και με στελέχη της κοινωνίας, να είναι χρήσιμη και στην πόλη και στο κόμμα, ως προς τη διαμόρφωση των θέσεων του και της πολιτικής του» τόνισε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος και πρόσθεσε: «Το μεταναστευτικό είναι το πρώτο θέμα που επιλέξαμε. Έπεται συνέχεια για τα θέματα υποδομών στην πόλη και μετά για οικονομία, ανάπτυξη, εργασία, ασφάλιση. Η τελευταία αυτή θεματική θα γίνει στο ΕΚΘ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ