Στο πλαίσιο του μαθήματος Τεμαχισμός Κρεάτων (Γ εξαμήνου σπουδών ) οι σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης παρακολούθησαν και εκπαιδεύτηκαν στον τεμαχισμό μεγάλων κομματιών κρέατος στα εργαστήρια της τουριστικής σχολής.
Συγκεκριμένα οι καθηγητές Μαγειρικής Τέχνης κκ Κλειδαράς Γεώργιος και Κουσιαφές Τριαντάφυλος, μεριδοποίησαν σε μαγειρικά κομμάτια τα μέρη από το μοσχαρίσιο μπούτι και το αλουαγιό.
Οι σπουδαστές εκπαιδεύτηκαν στην επιδέξια μεριδοποίηση και τεμαχισμό των: κόντρα καρέ, t bone steak, ribeye , entrecote , φιλέτο και παραφίλετο, τρανς, νουά, κιλότο, ποντίκι, καπάκι κλπ.
Το συγκεκριμένο μάθημα θεωρείται ως βασικότατη εκπαίδευση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σπουδών της Τουριστικής σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου για το Β έτος σπουδών.
Η Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου με τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς χώρους για την διεξαγωγή των εργαστηριακών και θεωρητικών μαθημάτων, το έμπειρο διδακτικό - τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό και την οικονομική συνδρομή του Υπ Τουρισμού προσδίδει τα μέγιστα οφέλη για την άρτια και εξειδικευμένη εκπαίδευση των σπουδαστών της.
Ο Διευθυντής ΙΕΚ Πελ/σου
Κων/νος Καχριμάνης