ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Αργολίδας: Ζητούν προσκόμιση ποινικού μητρώου από τους εργαζόμενους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:27:00 μ.μ. |
Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Αργολίδας: Ζητούν προσκόμιση ποινικού μητρώου από τους εργαζόμενους
Την εργοδοσία της «ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕ» που επιμένει στην προσκόμιση ποινικού μητρώου από τους εργαζόμενους, καταγγέλλει το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Αργολίδας, καλώντας «τους εργαζόμενους να μην δώσουν τέτοια στοιχεία στην εργοδοσία, που αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα της εκμετάλλευσης! Είναι φακέλωμα και κάτι παραπάνω!».

Το κλαδικό Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Οι αξιολογήσεις, εσωτερικοί κανονισμοί, ατομικές συμβάσεις με σμπαραλιασμένα εργασιακά δικαιώματα, εντατικοποίηση, δουλειά λάστιχο, μισθοί πείνας συνθέτουν μια ασφυκτική κατάσταση μέσα στους εργασιακούς χώρους του κλάδου μας και όχι μόνο.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία των ιχθυοκαλλιεργειών "ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕ" που αξιοποιεί τους λεγόμενους εσωτερικούς κανονισμούς, ως μοχλούς καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον εκβιασμό των εργαζομένων αλλά και στην πλήρη ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ).

Η εργοδοσία εντελώς προκλητικά και αποθρασυμμένη από το αντεργατικό οπλοστάσιο που την έχει οπλίσει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, με αποκορύφωμα το χτύπημα της απεργίας και των άλλων συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στους τόπους δουλειάς, βάζει στο στόχαστρο τη συνδικαλιστική δράση, επιμένοντας στην προσκόμιση ποινικού μητρώου από τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δώσουν τέτοια στοιχεία στην εργοδοσία, που αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα της εκμετάλλευσης! Είναι φακέλωμα και κάτι παραπάνω!

Όλα αυτά τα τερτίπια, στην ουσία αποτελούν εργοδοτικά εργαλεία περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης, μέσα "πειθάρχησης" και "τιμωρίας" κάθε προσπάθειας οργάνωσης και διεκδίκησης, "μπαμπούλας" και απειλή πάνω από το κεφάλι των εργαζομένων. Οι περιβόητοι "εσωτερικοί κανονισμοί", όπως και οι λεγόμενες "αξιολογήσεις" των εργαζομένων, αποτελούν το "ευαγγέλιο" των μεγάλων επιχειρήσεων, εκπληρώνοντας τους προαναφερόμενους ρόλους και ακόμα περισσότερους.

Ήρθε η ώρα για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου "ΣΕΛΟΝΤΑ" αποφασιστικά να επιβάλλουμε τους δικούς μας κανόνες προβάλλοντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και όχι τα κέρδη της εργοδοσίας! Να οργανωθούμε στα Συνδικάτα μας ώστε οργανωμένα και συλλογικά να επιστρέψουμε κάθε "εσωτερικό κανονισμό" στους εργοδότες, μαζί με τα αιτήματα μας για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που να καλύπτει όλες τις απώλειες αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες μας»!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ