ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Η δεύτερη μεγαλύτερη πεζογέφυρα στην Ευρώπη θα κατασκευαστεί στην Κροατία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:43:00 π.μ. |
Η δεύτερη μεγαλύτερη πεζογέφυρα στην Ευρώπη θα κατασκευαστεί στην Κροατία
Μία σπάνια πεζογέφυρα, η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως και η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη θα κατασκευαστεί στο εθνικό φυσικό πάρκο Κρκα στην Κροατία. Πρόκειται, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση του Πάρκου, για ένα αναπτυξιακό έργο, που θα συνδέει τα μεσαιωνικά φρούρια του Νέτσβεν και του Τρόσενι, μέσω του φαραγγιού που διασχίζει ο ποταμός Κρκα.

Η κρεμαστή πεζογέφυρα που θα αιωρείται στο χείλος του φαραγγιού, 140 μέτρα πάνω από τον ποταμό, αναμένεται να αναδείξει ακόμη περισσότερο το τοπίο και να αυξήσει σημαντικά το ενδιαφέρον των τουριστών που επιλέγουν να επισκεφθούν την περιοχή.

“ Η κατασκευή της πεζογέφυρας θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και θα αναδείξει τον φυσικό της πλούτο” επισήμανε ο διευθυντής του Εθνικού Πάρκου Κρκα, Κρέσιμιρ Σάκιτς, στη διάρκεια παρουσίασης του έργου.

Πρόσθεσε ότι, πέρα από την επίτευξη του στόχου αύξησης του αριθμού των επισκεπτών, το έργο θα συμβάλλει και στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή.

“ Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στην άκρη της πεζογέφυρας ή να περπατήσουν πάνω σ' αυτήν και να νιώθουν πιο κοντά στο φαράγγι” ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι, με το συγκεκριμένο έργο δίνεται η δυνατότητα εγγύτερης πρόσβασης στους καταρράκτες "Manojlovac" ένα “ κομψοτέχνημα” της φύσης.

Η κατασκευή της πεζογέφυρας μήκους 462,5 μέτρων, όπως είπε ο κ. Σάκιτς, θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020 ,μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης. Το σχέδιο της γέφυρας έχει, ήδη, υποβληθεί στο Τμήμα Προστασίας του Περιβάλλοντος της περιφέρειας Σίμπενικ-Κνιν. Εκτός από την πεζογέφυρα υπάρχουν, επίσης, σχέδια για τη δημιουργία περιπατητικών μονοπατιών για τα φρούρια του Νέτσβεν και του Τρόσενι.

Η πεζογέφυρα θα είναι θιβετιανού τύπου για να μην αλλοιωθεί η φυσική ομορφιά του τοπίου. Χαλύβδινα σχοινιά και διάφανο δάπεδο συνθέτουν τον βασικό της “ κορμό”, έτσι ώστε ο επισκέπτης να έχει μία υπέροχη θέα πάνω στον ποταμό.

Ο δήμαρχος της Πρόμινα, Τίχομιρ Μπουντάκο και ο αντιδήμαρχος του δήμου του Κιστάνιε, Μπόρισλαβ Σάριτς δήλωσαν ότι η γέφυρα θα είναι ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Οπως είπαν, η υλοποίηση του έργου θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και θα ενώσει τις δύο όχθες του ποταμού Κρκα καθιστώντας τον, τον απόλυτο τουριστικό προορισμό. Διατύπωσαν, επίσης, την εκτίμηση ότι με την αύξηση του αριθμού των τουριστών στον ποταμό Κρκα, θα υπάρξουν νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Ο εθνικός δρυμός Κρκα ανακηρύχθηκε εθνικό πάρκο το 1985 και πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο ποταμό που περικλείει. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Σίμπενικ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ