ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
V.STAMATIS
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ναύπλιο: Οι Canto Soave αποκαλύπτουν τη "Μυστική ζωή" και τη "Μυστική Μουσική" του 17ου αιώνα της Ιταλίας

Ναύπλιο: Οι Canto Soave αποκαλύπτουν τη  "Μυστική ζωή" και τη "Μυστική Μουσική" του 17ου αιώνα της Ιταλίας
Ας γνωρίσουμε τις CANTO SOAVE που θα υποδεχθούμε στο ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 20.00, σε μία μοναδική συναυλία υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ!!!

Νατάσσα Αγγελοπούλου
Σπούδασε διεύθυνση χορωδίας, μονωδία, ακκορντεόν, βιολοντσέλλο και πιάνο αποφοιτώντας σε όλα με ανώτατες διακρίσεις και βραβεία. Συνέχισε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (κατεύθυνση Διεύθυνσης Ορχήστρας) κερδίζοντας σε κάθε έτος την υποτροφία του Ι.Κ.Υ και αποφοίτησε με την ψηλότερη βαθμολογία αποσπώντας το βραβείο του πανεπιστημίου. Στη διεύθυνση ορχήστρας συνέχισε τις σπουδές της λαμβάνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα με άριστα.

Έλαβε μέρος σε σεμινάρια της Ακαδημίας Bach και τραγούδησε υπό την διεύθυνση του H. Rilling. Συνεργάστηκε ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα, την ορχήστρα του Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλα ορχηστρικά σύνολα σε έργα ρεπερτορίου (Μεσσίας , Δημιουργία, καντάτες Bach, κ.α.). Ερμήνευσε επίσης το ρόλο της Μπελίντα (Διδώ και Αινείας) καθώς και της Παμίνα (Μαγικός αυλός) και ηχογράφησε για το Τρίτο πρόγραμμα.

Στο χώρο της πρωτοποριακής μουσικής συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής Ακουστικής και ως βιολοντσελίστα συνέπραξε με διάφορα ορχηστρικά σύνολα.
Διηύθυνε τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου, την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, τη χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη χορωδία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και μικρά ορχηστρικά σύνολα. 

​Δίδαξε το μάθημα της χορωδίας στο Ωδείο Αθηνών.

Κατερίνα Κτώνα

​Τσεμπαλίστα και πιανίστα. Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών (Α’ βραβείο πιάνου) και αριστούχος της Ανωτάτης Κρατικής Σχολής του Μονάχου( Σχολή τσέμπαλου).
Παρακολούθησε σεμινάρια στο τσέμπαλο με τους Kenneth Gilbert και Ton Koopman.
Είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού συνόλου μπαρόκ SINFONIA. Έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες Καμεράτα , Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα των Χρωμάτων. Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τον οργανίστα Nicolas Kynaston παρουσιάζοντας έργα για τσέμπαλο και εκκλησιαστικό όργανο.

Έχει παρουσιάσει σε πρώτες εκτελέσεις στην Ελλάδα έργα του 20ού αιώνα των N.Gorecki, H.Cowell, Γ. Κουμεντάκη, Δ.Αρύβα.

Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ρεσιτάλ,
εκπαιδευτικές εκπομπές).

Στα ρεσιτάλ της επιδιώκει μεγαλύτερη επικοινωνία με το κοινό αναλύοντας τα έργα τα οποία πρόκειται να ερμηνεύσει: Ιόνιο Πανεπιστήμιο-Κέρκυρα (2007), Μουσείο Κεραμεικής Τέχνης- Αθήνα (2012), Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο- Αθήνα (2012). Αγγλικανική εκκλησία στην Αθήνα : Πρώτη επίσημη παρουσίαση του Livre d’orgue de Montréal (Μάρτιος 2017)
Διδάσκει τσέμπαλο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Μάιρα Μηλολιδάκη
​Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών, υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, με σπουδές σε Μιλάνο και Ρώμη (Στούντιο Όπερας, Ακαδημία της Αγίας Καικιλίας), συνεργάζεται με τους περισσότερους μουσικούς φορείς στη χώρα μας, ερμηνεύοντας ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, με έμφαση στη σύγχρονη παραγωγή και τους Έλληνες συνθέτες.

Επιλέγοντας στιγμές: Μπρεχτ στο Εθνικό Θέατρο, Violetta (Verdi, La Traviata) και Madga (Puccini, La Rondine) στην Ακαδημία της Αγίας Καικιλίας (Ρώμη), Gilda (Verdi, Rigoletto) στο Teatro dal Verme (Μιλάνο), Rosina (Rossini, Ο Κουρέας της Σεβίλλης) και Micaela (Bizet, Carmen) με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, Βασίλισσα της Νύχτας (Mozart, Ο Μαγικός Αυλός) στην ΕΛΣ, ρεσιτάλ στο Carnegie Hall (Νέα Υόρκη) με το κουιντέτο Melos Brass, τα Γραφόμενα του Ι. Βαλέτ (δισκογραφία), σύμπραξη με τον οργανίστα Johannes Geffert και τον κόντρα τενόρο Michael Chance, συμμετοχή σε παραγωγές της ομάδας ΡΑΦΗ - Céphise (Rameau, Πυγμαλίων) σε σκηνοθεσία Π. Μέξη, La Fée (Viardot, Cendrillon) και Morgana (Handel, Alcina) σε σκηνοθεσία Θ. Γλυνάτση – τα τραγούδια σε ποίηση Ελύτη του Γ. Κουρουπού, τα τραγούδια του J. Tavener σε ποίηση της Αχμάτοβα με τον τσελίστα Α. Λιακάκη στη Στέγη, η Gepopo (Ligeti, Le Grand Macabre) για το Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ, συμμετοχή στην ταινία ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ του Ν. Κορνήλιου, συμμετοχή στην περφόρμανς BSDA του Γ. Παντελεάκη, ο ρόλος της Μητέρας στην παράσταση Enter Sandman (E.T.A. Hoffmann) σε σκηνοθεσία Θ. Γλυνάτση, διδασκαλία τραγουδιού στο Deree και στο Ωδείο Μάντζαρος, διδακτορικό σημειολογίας από τη Σορβόννη. Δεσμοί μουσικής και ζωής με τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη.

Έφη Μηνακούλη
Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με τους Δάφνη Μπουντούρη και Ευάγγελο Ασημακόπουλο και κλασικό τραγούδι με τους Καίτη Παπαλεξοπούλου, Φραγκίσκο Βουτσίνο και Κώστα Πασχάλη. Με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου και του Guildhall School of Music and Drama φοίτησε στο Τμήμα Παλιάς Μουσικής του Guildhall όπου ειδικεύτηκε στην ερμηνεία του αναγεννησιακού λαούτου και της θεόρβης και την φωνητική μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Είναι κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Ιστορική και Συστηματική Μουσικολογία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Σαν λαουτίστα έχει συνεργαστεί με τις περισσότερες Ελληνικές ορχήστρες και έχει συμπράξει σε πολλές μπαρόκ Όπερες όπως L’Incoronazione di Poppea, Il Ritorno d Ulisse in Patria, L’ Orfeo, Il Ballo dell’ Ingrate (C. Monteverdi), Eurydice (J. Peri), Xerxe (G.F. Handel), Orlando Furioso (A. Vivaldi) και Alcina (G.F. Handel). Έχει συμμετάσχει στις πρώτες παγκόσμιες ηχογραφήσεις των oπερών Oreste Arianna in Creta , Tamerlano και Giulio Cesare του G.F.Handel για την Γερμανική εταιρεία MDG, στην ηχογράφηση του CD του συνόλου Sinfonia με τίτλο Nativita di Christo, και του CD Lovely Echoes που περιλαμβάνει μουσική του Μεσαίωνα σε σύνθεση και αντιπαράθεση με μουσική του 21ου αιώνα.

Σαν μέλος των συνόλων Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής, Sinfonia έχει εμφανιστεί στην Αθήνα, στα περισσότερα Ελληνικά φεστιβάλ καθώς και στο εξωτερικό. Και έχει συνεργαστεί με τους Michael Chance, Nancy Argenta, His Majesties Sagbutts and Cornets, Eric van Nevel.
Σαν τραγουδίστρια δραστηριοποιείται στον χώρο της Παλιάς μουσικής προάγοντας την μουσική του 16ου και 17ου αιώνα. Έχει συνεργαστεί επίσης με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ( Bach Magnificat, Vivaldi Gloria, Μαγικός Αυλός, Verdi La Traviata, και την Ορχήστρα του Κολλεγίου Αθηνών (J.S. Bach Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο, Mozart Requiem, Handel Messiah). Είναι τέλος μέλος του οικογενειακού φωνητικού συνόλου Family Voices που ασχολείται με την δημιουργική πρόσμιξη διάφορων μουσικών ειδών και του συνόλου Anima Graeca που ειδικεύεται στην ερμηνεία της Ελληνικής και της Εβραικής μουσικής.

Είναι ιδιαίτερα ενεργή στον τομέα της εκπαίδευσης. Έχει διδάξει κλασσική κιθάρα, αναγεννησιακό λαούτο, ερμηνεία της αναγεννησιακής και μπαρόκ μουσικής στο Εθνικό Ωδείο, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και Νικόλας Μάντζαρος. Συνεργάστηκε με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην παρουσίαση των Κυριακάτικων Πρωινών για Νέους Ακροατές. Από το 2016 συνεργάζεται με τον σύλλογο Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας οργανώνοντας διαδραστικά μουσικά σεμινάρια και συναυλίες για παιδιά και γονείς. Τέλος συμμετέχει στον σχεδιασμό και την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της χορωδίας και της ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αμερικάνικου Κολεγίου Ελλάδος., όπου διευθύνει και την χορωδία ACG Community Choir. 

Είναι μόνιμο μέλος της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ