ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Νέα Κίο για τη Διαχείριση των απορριμμάτων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:58:00 μ.μ. | | | |
Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Νέα Κίο για τη Διαχείριση των απορριμμάτων
Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στον κατάμεστο χώρο παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της Νέας Κιου που είναι από τις περιοχές που αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μέλος της Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Παρεμβάσεις έκαναν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Νομού Αργολίδας: Γ. Θεοδοσίου (Άργους-Μυκηνών), Κ. Γκόνης (Ναυπλιέων), Ν. Μπουρδάκος (Επιδαύρου), Β. Πετρίδης (Ερμιονίδας). Επίσης παρουσιάστηκαν οι πρώτοι πέντε (5) υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης από την Αργολίδα.

Ομιλία Νίκου Γόντικα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Δυο δρόμοι ανάπτυξης

Η αντιμετώπιση και η λύση μεγάλων λαϊκών προβλημάτων, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, που αφορούν όχι μόνο τη τσέπη των πλατιών λαϊκών στρωμάτων αλλά και την προστασία της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος αναδεικνύουν τους δύο δρόμους ανάπτυξης που ανοίγονται μπροστά στο λαό.

Η επιστήμη, η τεχνική έχουν κάνει άλματα. Το ζήτημα είναι:

· Η λύση θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας;

· Θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον;

· Ή θα είναι πεδίο κερδοφορίας, αφού το σκουπίδι είναι χρυσός, όπως συχνά πυκνά μας λένε.

Τα αστικά κόμματα είτε μέσω των κυβερνήσεων είτε μέσω των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, υπηρετούν όλα τις ίδιες ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και στη διαχείριση των αποβλήτων.

Δεν το κρύβουν άλλωστε, αντίθετα καμαρώνουν γι' αυτό. Στα διαχειριστικά τους προγράμματα για τα σκουπίδια περισσεύουν οι όρκοι πίστης υπέρ των αρχών της ΕΕ, που μοναδική επιδίωξή τους είναι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων με την παραπέρα φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), στο αντιλαϊκό Περιφερειακό Σχέδιο για την Πελοπόννησο (ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου):

· Το αυξημένο κόστος υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων φορτώνεται και πάλι στις πλάτες του λαού, με τη Σύμπραξη Δημόσιου με Ιδιωτικού Τομέα, το περίφημο ΣΔΙΤ, με την «εφαρμογή οικονομικών εργαλείων» όπως «πληρώνω όσο πετάω», «ειδικό τέλος ταφής», που τώρα ετοιμάζουν τη μεταμφίεσή του σε «περιβαλλοντική εισφορά», άλλοι περιβαλλοντικοί φόροι, με στόχο μεταξύ άλλων «την εξασφάλιση πόρων για τις ανάγκες διαχείρισης», δηλαδή για τα κέρδη της ΤΕΡΝΑ που δραστηριοποιείται και στα σκουπίδια.

· Ο «δημόσιος χαρακτήρας» της διαχείρισης των αποβλήτων, που επικαλείται παραπλανητικά η κυβέρνηση, στην πράξη σημαίνει τον «επιτελικό ρόλο» των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) να διανέμουν την «πίτα» στους εργολάβους εξασφαλίζοντάς τους ένα ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους.

· Θεσπίζονται τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων, με κύρια επιδίωξη να φορτωθεί στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας το σύνολο σχεδόν της δαπάνης για τον εξοπλισμό αποκομιδής και τα έργα επεξεργασίας των προδιαχωρισμένων στην πηγή αποβλήτων, μαζί και όλο το αυξημένο λειτουργικό τους κόστος και όχι για την ανακύκλωση στην πηγή, και κάθε δήμος να διαχειριστεί τα σκουπίδια του, όπως λένε.

· Η επιλογή μεθόδων και τεχνολογίας διαχείρισης των απορριμμάτων γίνεται με γνώμονα το κέρδος των ομίλων των εργολάβων, των καπιταλιστών που βλέπουν εδώ πραγματικό χρυσό. Στο πλαίσιο αυτό τίθενται εξωπραγματικοί στόχοι για το 2020, εμφανώς ανέφικτοι, προκειμένου να δικαιολογηθεί η επεξεργασία των σύμμεικτων αποβλήτων σε εξαιρετικά κερδοφόρες για το κεφάλαιο εγκαταστάσεις σε βάρος της ανακύκλωσης (αντί να ανακτώνται ανακυκλώσιμα υλικά «παράγονται» καύσιμα σκουπίδια για τις τσιμεντοβιομηχανίες) και για καύση για την παραγωγή ενέργειας.

· Συνεχίζεται η ανοχή στους βιομήχανους, να ρυπαίνουν, καθώς καμία δεσμευτική πρόνοια δεν τίθεται για την ασφαλή διαχείριση των επικίνδυνων, κύρια, αποβλήτων τους.

Μεθοδευμένο αδιέξοδο

Το μεθοδευμένο αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο χρόνια τώρα, είναι συνειδητή επιλογή κυβερνήσεων Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών για τη παράδοση της διαχείρισης τους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Από το 1996 ο Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στη Μεγαλόπολη ζητούσε και γραπτά, να πάνε τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου και όχι μόνο, τα σύμμικτα, τα βιομηχανικά και τα επικίνδυνα στη Μεγαλόπολη στα ορυχεία, μιας κι εκεί οι εργαζόμενοι, ο λαός έχει εξοικειωθεί με τη μόλυνση του περιβάλλοντος όπως προκλητικά και γραπτά δήλωνε. Ζητούσε πριν 22 χρόνια να γίνουν αυτά που γίνονται τώρα.

Τα τελευταία χρόνια δόθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (150 εκατομμύρια λέει η κα. Νικολάκου) για μελέτες μαϊμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ σε σκουπιδοεργολάβους για να πηγαίνουν βόλτα τα σκουπίδια από τη Μάνη, την Οιχαλία και την Ερμιονίδα στη Κόρινθο, από τη Γορτυνία τη Τρίπολη και το Πύργο στο Μεσολόγγι, για να γεμίζουν τα ρέματα και οι πλαγιές της Πελοποννήσου με σκουπίδια.

Δώσανε σε εργολάβους πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και δίπλα σ’ αυτούς που υποτίθεται ότι, έχουν αποκαταστήσει, ανοίγονται καινούργιοι, γιατί κάπου πρέπει να πάνε τα σκουπίδια.

Όλο και περισσότερες περιοχές και για όλο και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να διευκολύνεται αυτό το πάρτυ με τα σκουπίδια, για να οξύνεται το αδιέξοδο, για να αναγκάσουν τα λαϊκά στρώματα να πουν, για να μην πεθάνουμε, ας τα πάρει η ΤΕΡΝΑ με όσο να είναι, αρκεί να γλυτώσουμε.

Στην πορεία παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου στο μεγάλο κεφάλαιο, τουλάχιστον την περίοδο του Καλλικράτη από το 2011 τα είδαμε όλα.

Τα είδαμε όλα
Είδαμε το 2011 με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλή τον Πάγκαλο, τον «μαζί τα φάγαμε», να δίνουν δώρο τη ΣΔΙΤ στον κ. Τατούλη.

27-12-2011 απόφαση διυπουργικής επιτροπής υπό τον Πάγκαλο

28-12-2012 απόφαση ΠεΣυ

29-12-2011 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για το διαγωνισμό

Με fast trak διαδικασίες ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε, για να μην πάρει είδηση ο λαός, για το έγκλημα που αποφάσιζαν.

Όλα αυτά τα χρόνια αρνιόντουσαν να δώσουν ακόμα και στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας στοιχεία, εισηγήσεις, έγγραφα δημόσια, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα μάθαινε ο λαός της πομπές τους.

Όταν πάρθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο απόφαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, είδαμε στελέχη της ΝΔ που ήταν περιφερειακοί σύμβουλοι να διαφωνούν.

Το 2013 με κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ όταν ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος η ΤΕΡΝΑ, είδαμε πέντε πρωτοκλασάτοι υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίζουν στην Τρίπολη και ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει το «φαραωνικό» έργο που είναι οικονομικά ασύμφορο περιβαντολλογικά επικίνδυνο και μεγάλο σκάνδαλο.

Το 2015 με την πρώτη φορά αριστερά όχι μόνο δεν σταμάτησε η κυβέρνηση αυτή την αντιλαϊκή επιλογή αλλά στα 174,1 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το κόστος των επιλογών επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε άλλα 103, 3 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή και λειτουργία του έργου, που θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2015 (10 μέρες μετά τις εκλογές, πέντε μέρες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης, που δεν είχε ακόμα ορκιστεί και πάρει από τη Βουλή και την ψήφο εμπιστοσύνης), η κυβέρνηση με υπογραφή Βούτση δίνει σε 14 δήμους της Περιφέρειας 11 εκατομμύρια € για την προσωρινή μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο μέχρι η ΤΕΡΝΑ να φτιάξει τα εργοστάσια της και τις εγκαταστάσεις της και ξεκινά συζητήσεις με την εταιρεία ανάδοχο.

Το 2016 όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στην Πελοπόννησο και οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή για το επικίνδυνο και το ασύμφορο του έργου ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ερώτηση που δεν συζητήθηκε ποτέ στη βουλή και δεν έχει απαντηθεί ακόμη!!!

Τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά, όπως έκανε σε πολλές περιπτώσεις.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, όμως όλες υπηρετούν με συνέπεια το στόχο παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συνένοχες και οι Δημοτικές Αρχές


Όμως αυτός ο εμπαιγμός του λαού δεν παίχτηκε μόνο σε κεντρικό κυβερνητικό πολιτικό επίπεδο από τα αστικά κόμματα αλλά παίχτηκε και στο επίπεδο του ΦΟΔΣΑ και των δήμων.

Είδαμε δημάρχους, προέδρους, μαριονέτες του ΦΟΔΣΑ, τη μια να παραιτούνται, την άλλη να επανέρχονται, σήμερα να μην ξέρουμε πού βρίσκονται.

Είδαμε δημάρχους δήθεν διαφωνούντες και πολέμιους του ΣΔΙΤ όπως ο δήμαρχος Καλαμάτας και εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας για περιφερειάρχης, χθες να είναι πολέμιος και σήμερα υπέρμαχος του ΣΔΙΤ.

Βλέπουμε δήθεν διαφωνούντες με το ΣΔΙΤ δημάρχους να υλοποιούν έργα, να κάνουν διαγωνισμούς για την προσωρινή διαχείριση. Έργα και υποδομές που υπηρετούν τους σχεδιασμούς της ΤΕΡΝΑ και θα πάνε προίκα σε αυτήν.

Είδαμε τον Μακεδονομάχο δήμαρχο του Άργους-Μυκηνών που ξιφουλκούσε ενάντια στο ΣΔΙΤ και στον Τατούλη σήμερα να σιωπά και να εγκαινιάζει τις εγκαταστάσεις της ενδιάμεσης διαχείρισης εδώ στη Κίο. Ακριβώς στο χώρο που προβλέπεται να γίνουν οι εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ.

Είδαμε το Δήμο Άργους-Μυκηνών και Επιδαύρου να υπογράφουν προγραμματική σύμβαση, για να έρθουν τα σκουπίδια της Επιδαύρου στη Κιο, μέχρι να φτιάξει η ΤΕΡΝΑ τις εγκαταστάσεις της, και να αναλάβει αυτή τα ηνία από τον Καμπόσο.

Βλέπουμε για ήδη αποκαταστημένους από την ίδια τη φύση ΧΑΔΑ να διατίθενται εκατομμύρια ευρώ για αποκατάσταση. Διπλά στους δήθεν «αποκατεστημένους» να ξεφυτρώνουν νέοι ΧΑΔΑ, η Πελοπόννησος, τα βουνά, οι χαράδρες, να γίνονται ένας απέραντος σκουπιδότοπος και κανένας να μη μιλάει γι’ αυτό το έγκλημα. Είναι όλοι τους συνένοχοι.

Είδαμε τον ΦΟΔΣΑ μετά από παλινωδίες, σκόπιμες απουσίες διαφωνούντων, ρίξιμο των τόνων από άλλους, να εγκρίνει τελικά το ΣΔΙΤ και την προγραμματική σύμβαση περιφέρειας – ΦΟΔΣΑ για την διασφάλιση των τελών-εσόδων της ΤΕΡΝΑ, 16 εκ. ευρώ το χρόνο.

Ακόμα και ο νυν πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ στέλεχος της ΝΔ και εκπρόσωπος του Δήμου Σπάρτης στο ΦΟΔΣΑ, καθώς και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ εκπρόσωπος του Δήμου Μεγαλόπολης ψήφισαν υπέρ παρόλο που τα δημοτικά συμβούλια Σπάρτης και Μεγαλόπολης είχαν τότε ομόφωνη θέση ενάντια στο ΣΔΙΤ.

Είδαμε την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου να πιστοποιεί παράνομα ότι η ΤΕΡΝΑ διαθέτει την απαιτούμενη γη, παρότι από έγγραφα της ίδιας εταιρίας αποδεικνύεται ότι τα συμβόλαια ήταν πλαστά. Βλέπουμε τώρα, να ακυρώνονται οι αποφάσεις του ΠεΣυ για τις απαλλοτριώσεις, γιατί δεν είχε συγκληθεί νόμιμα το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Είδαμε δημάρχους και εκπροσώπους απομακρυσμένων δήμων από τους χώρους διαχείρισης της ΤΕΡΝΑ, (όπως τους Δημάρχους Ερμιονίδας, Μονεμβασίας κ.α.), αφού υπερψήφισαν πρώτα, να κλαψουρίζουν μετά για τα υπέρογκα ποσά που επιβαρύνονται οι δήμοι τους για τη μεταφορά των σκουπιδιών στην πόρτα της ΤΕΡΝΑ και να ζητούν αυτά να επιμεριστούν σε όλους.

Είδαμε σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εγγυάται την κερδοφορία του επιχειρηματικού ομίλου για 28 τουλάχιστον χρόνια και να αποφασίζει την επίταξη της γης στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας και τη Σκάλα Λακωνίας.

Είδαμε τον κ. Τσίπρα να βάζει τη δική του σφραγίδα εγγύησης και να προσυπογράφει την επίταξη.

Και τι δεν είδαμε…….. Τώρα με αποφάσεις όλων των δημοτικών συμβουλίων, θέλουν να επικαιροποιήσουν και να δεσμεύσουν τελικά και τελεσίδικα τους δήμους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε αυτό το περιβαντολλογικό και οικονομικό σε βάρος του λαού έγκλημα.

Αλήθεια οι κκ Δήμαρχοι που διαφωνούσαν πριν ένα χρόνο

· Ο Πασόκος Δήμαρχος Κορίνθου

· Ο Νεοδημοκράτης Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών

· Ο ΠασοκοΣυριζαίος Δήμαρχος Τρίπολης

· Ο Αριστερός Δήμαρχος Σπάρτης

· Τα στελέχη των αστικών κομμάτων σ’ αυτούς τους Δήμους, που «σκοτώνονται» κατά τα άλλα

Αφού διαθέτουν το μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών Γιατί δεν κάνουν ένα νέο ΦΟΔΣΑ, πέρα από τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ, για να διαχειρίζονται τα σκουπίδια τους με τα 29€ που λέει ο Καμπόσος, τα 36€ που λέει ο Πνευματικός και όχι με τα 80€ που θέλει ο Τατούλης και η ΤΕΡΝΑ;

Αφού πριν δύο μήνες ήρθε σε όλους τους Δήμους έγγραφο, να αποφασίσουν αν θα φτιάξουν άλλο ΦΟΔΣΑ, ή θα συμμετέχουν στον Περιφερειακό, αποδεχόμενοι και επικαιροποιώντας τις δεσμεύσεις, γιατί σιωπούν;

Θα κοστίζει το σκουπίδι – χρυσάφι

Κυβέρνηση, Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές σφραγίζουν την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ΤΕΡΝΑ με όρους και προϋποθέσεις εγγυημένης μακροχρόνιας και υψηλής κερδοφορίας για την εταιρία και υψηλό οικονομικό και περιβαντολογικό κόστος για τα λαϊκά στρώματα.

Είναι το κουστούμι που θέλουν να φορέσουν στα λαϊκά στρώματα, όπου τα σκουπίδια θα τα πληρώνουμε χρυσάφι για να έχει σίγουρη μεγάλη και εγγυημένη κερδοφορία η ΤΕΡΝΑ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Σε πολλές περιπτώσεις θα πενταπλασιαστεί το κόστος για τα λαϊκά στρώματα, αφού στο κόστος αποκομιδής θα προστεθούν τα 80, 5 ευρώ ο τόνος στην πόρτα της ΤΕΡΝΑ συν τα μεταφορικά συν το Φ.Π.Α. στο σύνολό συν τις ρήτρες ποσότητας (150.000 τόνοι το χρόνο) και ποιότητας (σύνθεση και ποιότητα χαρτιού, πλαστικού, μετάλλου κ.λ.π)

Συνειδητά Κυβέρνηση, Περιφέρεια, εταιρεία, ΦΟΔΣΑ και δήμοι δε λένε πριν τις εκλογές για τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας πόσα σκουπίδια πρέπει να πηγαίνει ο κάθε δήμος στην ΤΕΡΝΑ, με ποια ποιοτική σύνθεση και που θα γίνουν οι επιπλέον σταθμοί μεταφόρτωσης, ποια είναι τα κόστη μεταφοράς που επιβαρύνονται οι δήμοι κ.λ.π. μήπως και αποφύγουν τη λαϊκή οργή αγανάκτηση και καταδίκη.

Υπάρχει φιλολαϊκή διαχείριση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλους τους δήμους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ενιαία και έγκαιρα αποκαλύψαμε αυτές τις αντιλαϊκές επιλογές.

Προτείναμε στα συμβούλια και στο λαό τη μόνη φιλολαϊκή πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η διαχείριση να γίνεται μέσα από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, για να μπορούν οι Δήμοι να κάνουν την διαχείριση προς όφελος των δημοτών. Όταν λέμε δημόσιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων εννοούμε για 100% δημόσιο, όπου όλες οι υποδομές, τα εφόδια, τα πάντα θα ανήκουν στο κράτος χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Ο φορέας αυτός θα κάνει τις χωροθετήσεις με άκρως επιστημονικά κριτήρια, και θα χρησιμοποιήσει την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας στις μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και μεγιστοποιώντας τα οικονομικά οφέλη για λογαριασμό των λαϊκών στρωμάτων.

Απέναντι στη παραπάνω εγκληματική για τη τσέπη και την υγεία του λαού της Πελοποννήσου πολιτική, το ΚΚΕ συνεχίζει και στηρίζει τις διεκδικήσεις του μαζικού κινήματος για:

· Να μην προχωρήσει η ΣΔΙΤ με τη ΤΕΡΝΑ

· Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο τομέα των απορριμμάτων

· Να μην προχωρήσει η καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων με την πολυδάπανη μετατροπή τους σε καύσιμη ύλη

· Να μην φορτωθούν νέα βάρη στις πλάτες του λαού μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο

· Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν χρόνια με τη ζωή τους.

· Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να ενισχυθούν τα μέτρα ασφάλειας. Όχι άλλα εργατικά εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ δεν παύει να διακηρύσσει ότι όπως και όλα τα άλλα προβλήματα που πλήττουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, έτσι και στο πρόβλημα της ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων ολοκληρωμένη και διαρκής λύση, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου, ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, με εργατική εξουσία, μπορεί να εξασφαλιστεί.

Υπάρχει πλέον συσσωρευμένη πείρα. Ανάπτυξη των κερδών των λίγων και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν γίνεται.

Η φιλολαϊκή λύση προϋποθέτει εξουσία και οικονομία που καταργεί τις αιτίες οι οποίες δημιουργούν και οξύνουν τα σημερινά προβλήματα, που δημιουργεί τις στέρεες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας προς το συμφέρον της εργατικής τάξης, όλων των λαϊκών στρωμάτων, δημιουργών του κοινωνικού πλούτου. Τέτοιες προϋποθέσεις είναι: Ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός, ο ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών που θα υλοποιεί φιλολαϊκά έργα, η κοινωνική κρατική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, η κρατική ιδιοκτησία στη γη και στις τεχνικές υποδομές, ο εργατικός - λαϊκός έλεγχος, η εργατική εξουσία.

5 ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Ψ.Δ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

1. ΚΡΟΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, αγρότης, μέλος της Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Πελοποννήσου και μέλος του Δ.Σ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, μέλος της Τ.Ε Αργολίδας του ΚΚΕ, κάτοικος Κιβερίου.

2. ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, τοπογραφος, κάτοικος Άργους.

3. ΜΠΑΒΕΛΑ ΑΓΓΕΛΑ, ψυχολόγος- εργαζομένη στα κέντρα πρόληψης του ΟΚΑΝΑ Αργολίδας, κάτοικος Ανυφίου.

4. ΠΑΣΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, κάτοικος Άργους.

5. ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, πολιτικός μηχανικός, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Επιδαύρου.
Τα βίντεο με τις παρεμβάσεις Γόντικα, Θεοδοσίου, Γκόνη καθώς και την ανακοίνωση με τους πρώτους 5 υποψήφιους για το Περιφερειακού ψ/δ με τη "Λαϊκή συσπείρωση" και την ομιλία Γοντικα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ