O χειμώνας ενέσκηψε βαρύς και η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στο να ζεσταθούμε όσο και στο να διατηρηθούμε υγιείς. Χρειαζόμαστε λοιπόν βιταμίνες που θα σου δώσουν ενέργεια, τι πιο κατάλληλο από μια λαχταριστή σούπα με τρυφερό μοσχαράκι, λαχανικά και γευστικό κριθάρι
Συστατικά
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
750 gr μοσχαρίσιο ποντίκι σε κύβους
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα σε κυβάκια
2 κλωνάρια σέλερι σε κυβάκια
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φλ. μανιτάρια σε φέτες
1/3 φλ. κόκκινο κρασί
8 φλ. ζωμός βοδινού
1 φλ. κριθάρι
5 κλωνάρια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας.
Ρίξε το κρέας στην κατσαρόλα και τσιγάρισέ το για περίπου οκτώ λεπτά, γυρίζοντας τακτικά πλευρά στα κομμάτια.
Αφαίρεσε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίξε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλρι για περίπου τέσσερα λεπτά.
Πρόσθεσε και το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρισε για άλλα τέσσερα λεπτά.
Πρόσθεσε και τον ζωμό, το κριθάρι, το θυμάρι, την δάφνη και το κρέας στην κατσαρόλα.
Αφαίρεσε από την φωτιά, βγάλε το θυμάρι και την δάφνη και πρόσθεσε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο πριν σερβίρεις.
Συστατικά
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
750 gr μοσχαρίσιο ποντίκι σε κύβους
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα σε κυβάκια
2 κλωνάρια σέλερι σε κυβάκια
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φλ. μανιτάρια σε φέτες
1/3 φλ. κόκκινο κρασί
8 φλ. ζωμός βοδινού
1 φλ. κριθάρι
5 κλωνάρια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας.
Ρίξε το κρέας στην κατσαρόλα και τσιγάρισέ το για περίπου οκτώ λεπτά, γυρίζοντας τακτικά πλευρά στα κομμάτια.
Αφαίρεσε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίξε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλρι για περίπου τέσσερα λεπτά.
Πρόσθεσε και το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρισε για άλλα τέσσερα λεπτά.
Ρίξε και το κρασί στην κατσαρόλα, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα τον πάτο για να ξεκολλήσουν τα απομεινάρια.
Πρόσθεσε και τον ζωμό, το κριθάρι, το θυμάρι, την δάφνη και το κρέας στην κατσαρόλα.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κριθάρι.
Αφαίρεσε από την φωτιά, βγάλε το θυμάρι και την δάφνη και πρόσθεσε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο πριν σερβίρεις.
Πηγή: tlife.gr