V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Κορυφαίος Πολυφαινολικός Ελαιοπαραγωγός η "Θερμασία Δήμητρα"

Κορυφαίος Πολυφαινολικός Ελαιοπαραγωγός η  "Θερμασία Δήμητρα"
Και με την επιστημονική «βούλα» πλέον ο Α.Σ. «Θερμασία Δήμητρα», ανήκει στην οικογένεια των παραγωγών πολυφαινολικού ελαιολάδου. 

Αυτό ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων από τον καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών, κ.Προκόπη Μαγιάτη κατά την εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε από το πρόγραμμα INTERREG MED ARISTOIL για την εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών της Ερμιονίδος στο Κρανίδι στις 23/3/2019. Όπως διαπιστώθηκε από τις αναλύσεις του Εργαστήριου της Φαρμακευτικής Σχολής, κατά την φετινή ελαιοκομική περίοδο 2018-2019, μειώθηκαν σχεδόν κατά 50% τα δείγματα με πολυφαινολικά ελαιόλαδα και αυτό λόγῳ της γενικότερης κακής ποιοτικής χρονιάς. 
Μοναδική εκπληκτική εξαίρεση αποτέλεσε η περιοχή της Θερμησίας – Ερμιονίδος, όπου όχι μόνο επαύξησε το ποσοστό της σε πολυφαινολικά ελαιόλαδα από το 40% πέρυσι, στο 65% φέτος αλλά και το 27% αυτών είχε φαινόλες μεταξύ 500-1000 mg/Kgr. Και όχι μόνο αυτό, αλλά από τα 25 δείγματα, επί του συνόλου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, που διαπιστώθηκε ότι φέρουν πολυφαινόλες άνω των 1000 mg/kgr τα τέσσερα (4) δείγματα προέρχονται από ελαιοπαραγωγούς της «Θερμασίας Δήμητρας». Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως και κατά την απονομή των βραβείων OLYMPIA Health & Νutrition Awards η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2019, στην Παλαιά Βουλή 
Το γεγονός αυτό πέραν του ότι αποτελεί ρεκόρ για μία μεμονωμένη περιοχή να συγκεντρώνει τέτοιο ύψος διακρίσεως, αφ’ ετέρου καθιερώνει την Θερμησία και ευρύτερα την Ερμιονίδα, ως γεωγραφική περιοχή παραγωγής πολυφαινολικού ελαιολάδου και ο Α.Σ. «Θερμασία Δήμητρα» επαξίως θέτει σοβαρά τις βάσεις να βρίσκεται στον ιδρυτικό πυρήνα του φορέα διαχειρίσεως πολυφαινολικού ελαιολάδου και συγκεκριμένα του «Aristoil Μεσογειακού Συνεργατικού Σχηματισμού Υγειοπροστατευτικού Ελαιόλαδου (Aristoil Mediterranean Healthy Olive Oil Cluster)». Η σχετική συζήτηση θα ανοίξει επίσημα στις 30/3/2019, στην Πάτρα, σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα ARISTOIL για το σκοπό αυτό. 
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τις εξαιρετικές τοποθετήσεις όλων των ομιλητών και η σπουδαιότητα των πληροφοριών κυριολεκτικώς καθήλωσε τους παρευρισκομένους ελαιοπαραγωγούς. 
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η ανακοίνωση συμπερασμάτων έρευνας του Διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ.Αντωνίου Παρασκευόπουλου, σχετικά με την ταυτοποίηση εννέα (9) μορφών γλοιοσπορίου και την ενδεικνυόμενη φαρμακευτική αντιμετώπιση κάθε μίας από αυτές. 
Η ερευνήτρια της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών, κ.Ελένη Μέλλιου, παρουσίασε διεξοδικώς τις κλινικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τριετία και όσες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σχετικά με την ευεργετική επίδραση του πολυφαινολικού ελαιολάδου στην αντιμετώπιση μίας σειράς από σημαντικές ασθένειες του ανθρώπου (καρδιοπάθειες, καρκίνος, νόσος αλτσχάιμερ), επιβεβαιώνοντας και επιστημονικά αυτό που εμπειρικά οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί γνωρίζουν.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ