Οι μελισσοκόμοι του Δ.Ι.Ε.Κ. Επιδαύρου είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά την εξέλιξη της μελισσοκομίας από την αρχαιότητα έως σήμερα στο Μουσείο Μελιού - Μέλισσας Ermionis Μπαϊρακτάρη.
Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση από κυψέλες και μελισσοκομικά φυτα (φασκόμηλο, σκίνα, ροδιές, δενδρολίβανο, χαρουπιές, ασφόδελο, ερείκη φθονοπωρινή κ.α.).
Οι καταρτιζόμενοι δοκίμασαν επίσης βασιλικό πολτό, μέλι χαρουπιάς, ερείκης, καθώς και το φυσικό Μελόξιδο Ermionis.