V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Κωστής Παπαγιώργης, ο πιο γλυκός μισάνθρωπος" στο Ναύπλιο

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Κωστής Παπαγιώργης, ο πιο γλυκός μισάνθρωπος" στο Ναύπλιο
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Φουγάρου σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Φίλιππο Κουτσαφτή που επιμελείται τις Κινηματογραφικές Βραδιές, φιλοξενεί στις 14 Απριλίου την σκηνοθέτη Ελένη Αλεξανδράκη για την προβολή του ντοκιμαντέρ της "Κωστής Παπαγιώργης, ο πιο γλυκός μισάνθρωπος (2018)"


Ένα ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα διανοητή Κωστή Παπαγιώργη. Η Ελένη Αλεξανδράκη θέλησε να παρουσιάσει μέσα από το ντοκιμαντέρ της τόσο τον άνθρωπο Παπαγιώργη και τις κρυφές του πτυχές αλλά και την προσωπική τους φιλία.

Μια ορμητική ταινία που αποδίδει παθιασμένα τον πολυσχιδή χαρακτήρα ενός ανθρώπου γεμάτου αντιφάσεις, του οποίου το έργο αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές συγγραφέων.

Σημαντικό σημείο αναφοράς για την ταινία αποτελεί η παντελής απουσία οπτικοακουστικού υλικού του ίδιου του Κωστή Παπαγιώργη, ως απόρροια της διαχρονικής άρνησης του για οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση και τοποθέτηση. Το βιβλιογραφικό του υλικό είναι αυτό που παίρνει την θέση της πρώτης ύλης για την ταινία, καθώς και ο συνδυασμός γραπτών και λέξεων που μοιράστηκαν γι' αυτόν άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλους της προβολής, η σκηνοθέτης θα συζητήσει με το κοινό. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο σκηνοθέτης Φίλιππος Κουτσαφτής.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία:Ελένη Αλεξανδράκη

Σενάριο:Ελένη Αλεξανδράκη

Διεύθυνση φωτογραφίας:Διονύσης Ευθυμιόπουλος

Μοντάζ:Νίκος Πάστρας

Ήχος:Χρήστος Παπαδόπουλος

Μουσική:Νίκος Ξυδάκης

Παραγωγή:Blackbird Production

Παραγωγός/Παραγωγοί:Ελένη Κοσσυφίδου

Φορμάτ:DCP

Χρώμα:Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο

Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα

Έτος Παραγωγής:2017

Διάρκεια:92'

Σας περιμένουμε !

Ώρες λειτουργίας:7μμ
2752047380
info@fougaro-library.gr
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ