ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Νότης Μαριάς από την Πελοπόννησο: Στις Ευρωεκλογές ας επιλέξουμε τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ για το μέλλον

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:07:00 μ.μ. | |
Νότης Μαριάς από την Πελοπόννησο: Στις Ευρωεκλογές ας επιλέξουμε τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ για το μέλλον
 Περιοδεία στην Τρίπολη και την Κόρινθο πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ –Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Μαζί του οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του Κινήματος, κα Θεοδώρου Παρασκευή, κα Καραούλη Μαρία, κ. Κτενά Δημήτρη, κα Σεχοπούλου Αλεξάνδρα όπου συναντήθηκε με μέλη και φίλους του Κινήματος και τοπικούς φορείς όπως με τον Πρόεδρο Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου, κ. Νίκο Καραλή, τον εκπρόσωπο Πολιτών ενάντια στην χωματερή Αγίου Βλασσίου Δήμου Τρίπολης κ. Παναγιώτη Βέμο, τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου και Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Βασίλη Παγώνη και με τον ταμία του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και υποστράτηγο εν αποστρατεία κ. Αχιλλέα Σαραντινό. 

Επιπλέον επισκέφθηκε την ΈΡΑ Τρίπολης και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης όπου έδωσε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και συναντήθηκε με το προσωπικό των σταθμών.

Στην Κόρινθο επισκέφθηκε τα studio των τηλεοπτικών σταθμών ΗΛΕΚΤΡΑ TV και AXION Κορίνθου για συνεντεύξεις και συναντήσεις με το προσωπικό των σταθμών, Επίσης παραχώρησε συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Ανακτορικόν» Τρίπολης και «EPHIRA» Κορίνθου. Τέλος πραγματοποίησε κλειστή οργανωτική σύσκεψη στην Κόρινθο όπου συμμετείχαν μαζικά μέλη και φίλοι του Κινήματος.

«Με την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές επιλέγουμε την πορεία από εδώ και πέρα για την Πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας. Τίθεται σε όλους μας το ερώτημα ποιο δρόμο να επιλέξουμε. Αν θα συνεχίσουμε στην ίδια τροχιά, στην ίδια κατεύθυνση ή αν θα αποφασίσουμε να δρομολογήσουμε αλλαγές και ποιες θα είναι αυτές» είπε, ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Μαριάς.

Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι η πολιτική που επιβάλλεται από τις Βρυξέλες δεν λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των εθνικών κρατών και εν τέλει αποβαίνει σε βάρος των λαών της, ανέφερε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πολιτική για τον Πρωτογενή Τομέα, την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, όπου η Ελλάδα έχει στρατηγικά πλεονεκτήματα και μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Τα άριστης ποιότητας ελληνικά προϊόντα της γεωργικής και κτηνοτροφικής μας παραγωγής υπέστησαν σοβαρό πλήγμα και οι Έλληνες αγρότες, μικροκαλλιεργητές και κτηνοτρόφοι ζημιώθηκαν λόγω του ανοίγματος των αγορών. Η ευρωπαϊκή αγροτική οικονομία δεν προστατεύεται από την κοινή Αγροτική Πολιτική η οποία με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο που παρουσίασε ο κ. Γιούνκερ θα επιφέρει μείωση των κονδυλίων για την Γεωργία. Οι εξουθενωμένοι από τα Μνημόνια Έλληνες παραγωγοί και επαγγελματίες καλούνται επιπλέον να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πολιτικής των ανοιχτών αγορών και της υποχρηματοδότησης.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον δρόμο. Τον δρόμος της διαρκούς υποβάθμισης της παραγωγής μας και της ποιότητας ζωής μας. Εμείς προτείνουμε και επιδιώκουμε έναν ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ, ώστε να ενισχυθεί ο Πρωτογενής Τομέας της παραγωγής και να ανακάμψει η ελληνική οικονομία. Ο κ. Μαριάς επανέλαβε την πρότασή του για Ειδική Σχέση της Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη. Στην περίπτωση αυτή, διευκρίνισε, η χώρα μας θα μπορεί με ρυθμίσεις να ασκήσει αναπτυξιακή πολιτική με βάση τις ανάγκες της, δίνοντας έμφαση σε ανταγωνιστικούς τομείς της οικονομίας, όπως η Γεωργία-Κτηνοτροφία, η Ενέργεια, οι μεταφορές, ο Τουρισμός, οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις όπως η ΛΑΡΚΟ. Ανάλογες ρυθμίσεις έχουν εξασφαλίσει η Δανία και η Ιρλανδία. Η Ελλάδα, που βρίσκεται σε κρίση και έχει πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές, τις χρειάζεται πολύ περισσότερο πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που δημιουργούνται από το μεταναστευτικό και επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση αξιοποιεί την αθρόα μετανάστευση με εκλογική στόχευση και αναφέρθηκε: α) στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι το δημογραφικό θα λυθεί με την μετανάστευση, γι’ αυτό υπέγραψε τη συμφωνία για τη μετανάστευση του ΟΗΕ, που δίνει το απόλυτο δικαίωμα στον καθένα να έρχεται στην Ελλάδα, β) στην αλλοίωση του εκλογικού σώματος με τις χιλιάδες Ελληνοποιήσεις, γ) στο «πάρτι» με τα κονδύλια για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενώ αποδεδειγμένα δεν υπάρχει πρόθεση επαναπροωθήσεων και δ) στα χρήματα που δίνονται σε πρόσφυγες και μετανάστες για να έρθουν, που αποτελεί κίνητρο για να εισέλθουν στη χώρα καθώς και τη δυνατότητα εξαγωγή τους στις χώρες τους, που αποτελεί παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος.

Σε σχέση με τα εθνικά θέματα, στηλίτευσε για μια ακόμη φορά την Συμφωνία των Πρεσπών, που εκχωρεί όνομα, γλώσσα και την ιστορία της Μακεδονίας μας.

Στη συνέχεια ο κ. Μαριάς αναφέρθηκε στις διαρκείς και κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, για να δημιουργήσει ένταση, εποφθαλμιώντας στον υποθαλάσσιο πλούτο μας. Κάλεσε τον κ. Τσίπρα και το ΥΠΕΞ να απαντούν στις τουρκικές προκλήσεις με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και να σταματήσουν να αυταπατώνται με την αδιέξοδη πρακτική των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Υπενθύμισε ότι εισήγαγε επανειλημμένως το πρόβλημα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας την επιβολή διπλωματικών και οικονομικών κυρώσεων, με συγκεκριμένα μέτρα:

- Τη κατάργηση της χρηματοδότησης από την ΕΕ. Τα αντίστοιχα κονδύλια μπορούν και πρέπει να διατεθούν για την ενίσχυση της Γεωργίας και των νησιωτικών περιοχών.

- Την πλήρη και ολοσχερή απαγόρευση πώλησης όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από ευρωπαϊκά κράτη στην Άγκυρα.

- Το εμπάργκο στις εξαγωγές τουρκικών προϊόντων στις χώρες της ΕΕ.

- Τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ώστε να αναγκαστεί η Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Τέλος ο Νότης Μαριάς αναφερόμενος στα προβλήματα των ΑΜΕΑ υπενθύμισε ότι στηλίτευσε κατ’ επανάληψη με παρεμβάσεις του και Γραπτές Ερωτήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα του κόφτη στις δαπάνες Ειδικής Αγωγής, διεκδικώντας να διασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ και έτσι να συνεχιστεί απρόσκοπτα το καθεστώς καταβολής της δαπάνης των ασφαλισμένων, καθώς και η αμοιβή των παραπάνω παρόχων με βάση τις τιμές που ισχύουν κατά τις τρέχουσες συναλλαγές». Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, το ίδιο δυναμικά όπως κάνει μέχρι σήμερα στην Ευρωβουλή και όχι μόνο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ