ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Η μοναχή Χριστονύμφη ενθρονίστηκε ηγουμένη στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:44:00 μ.μ. | |
Η μοναχή Χριστονύμφη ενθρονίστηκε ηγουμένη στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά (βίντεο)
 Το απόγευμα της Τρίτης 30 Απριλίου 2019 ,εορτή των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης , μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος προχείρισε κι ενθρόνισε τη μοναχή Χριστονύμφη σε ηγουμένη της ιεράς μονής Αγίου Δημητρίου Καρακαλά, η οποία εξελέγη από την αδελφότητα την 7η Φεβρουαρίου 2019.

H ηγουμένη μοναχή Χριστονύμφη ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό, τον μέγα προστάτη της μονής Άγιο Δημήτριο , τον Μητροπολίτη για την εμπιστοσύνη, την πνευματική καθοδήγηση, τη συμπαράσταση και την πατρική του αγάπη, τους κατά σάρκα γονείς της, τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος , τον λαό της περιοχής που με προθυμία και ζήλο στηρίζει τη μονή, τις αδελφές της μονής. Η νέα ηγουμένη κατάγεται από την Αργολίδα και την περιοχή της Αγίας Τριάδος Μέρμπακα.

Ιδιαιτέρως τόνισε το μεγάλο έργο που επιτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια η μακαριστή ηγουμένη Ακακία καθώς κι η μακαριστή μοναχή Παταπία.
Στον Εσπερινό και στην τελετή της Ενθρονίσεως παρέστησαν Καθηγουμένες άλλων μονών και μοναστικών αδελφοτήτων, Κληρικοί από διάφορες περιοχές, Μοναχοί και Μοναχές και πλήθος προσκυνητών.
Μετά το πέρας της Ενθρόνισης η ηγουμένη δέχθηκε τις ευχές του κόσμου, ενώ στον προαύλιο χώρο του καθολικού, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσελθόντες.
Η μονή του Αγίου Δημητρίου ή Καρακαλά είναι άγνωστο πότε κτίσθηκε μιας και δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία, αναφέρεται σε πατριαρχικό σιγίλιο του 1798. Γύρω στο 1800 καταστράφηκε από πυρκαγιά.
Ξαναχτίστηκε το καθολικό της μονής το 1871, σε σχέδιο ναού της Κύθνου, με μορφή αρχιτεκτονική από την Τραπεζούντα αλλά και στοιχεία ρυθμού φράγκικα. Είναι αγιογραφημένο από τον Χ. Βούλγαρη με ξυλόγλυπτο τέμπλο.
Το μοναστήρι είχε σημαντική συμβολή στην επανάσταση του 1821 όπου ο ηγούμενος του Διονύσιος Σουρίλας ξεσηκώνει Χέλι και Κοφίνι και παίρνει και ο ίδιος μέρος στην πολιορκία του Ναυπλίου. Και αργότερα όσοι γλίτωσαν από τη μάχη του Πέτα, ήρθαν στο μοναστήρι του Καρακαλά να γίνουν πυρήνας τακτικού στρατού.
Το 1943 τέλος οι Γερμανοί ανατίναξαν τα λίγα κελιά πού είχε τότε η μονή. Το Μοναστήρι είναι γνωστό για τα υπέροχα εργόχειρα και κεντήματα που φτιάχνουν οι αδερφές , μίας εξ αυτών και η μακαριστή Ηγουμένη Ακακία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ