Η τσίκνα και οι μυρωδιές από το πατροπαράδοτο ψήσιμο του οβελία πλημμύρισαν την πόλη του Ναυπλίου από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.
Το έθιμο αλλά και η προσέλκυση πελατών θέλει τα παραδοσιακά καταστήματα εστίασης του Ναυπλίου να ψήνουν τα αρνιά στον δρόμο και τα πεζοδρόμια κυρίως της παλιάς πόλης.
Από νωρίς το πρωί έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες από τους επαγγελματίες και οι σούβλες ξεκίνησαν να γυρίζουν, σκορπίζοντας στην πόλη την χαρακτηριστική μυρωδιά του οβελία που γυρίζει αργά στην σούβλα.
Μέσα στην πόλη του Ναυπλίου και στα γραφικά στενά, τουρίστες και επισκέπτες της πόλης που αυτές τις ημέρες έχουν κατακλύσει το Ναύπλιο, θα γίνουν σήμερα μάρτυρες σε ένα από τα πιο δημοφιλή έθιμα της Ελλάδας και σίγουρα ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα μπορέσουν να αντισταθούν στο εθνικό μας παραδοσιακό φαγητό του Πάσχα, που δεν ειναι άλλο από το αρνί και το κοκορέτσι.
Από νωρίς το πρωί έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες από τους επαγγελματίες και οι σούβλες ξεκίνησαν να γυρίζουν, σκορπίζοντας στην πόλη την χαρακτηριστική μυρωδιά του οβελία που γυρίζει αργά στην σούβλα.
Μέσα στην πόλη του Ναυπλίου και στα γραφικά στενά, τουρίστες και επισκέπτες της πόλης που αυτές τις ημέρες έχουν κατακλύσει το Ναύπλιο, θα γίνουν σήμερα μάρτυρες σε ένα από τα πιο δημοφιλή έθιμα της Ελλάδας και σίγουρα ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα μπορέσουν να αντισταθούν στο εθνικό μας παραδοσιακό φαγητό του Πάσχα, που δεν ειναι άλλο από το αρνί και το κοκορέτσι.