ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

15ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου 21-23 Ιουνίου στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. |
15ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου 21-23 Ιουνίου στο Ναύπλιο
 To Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 2005, στο Ναύπλιο, στον ιστορικό χώρο του «Βουλευτικού» με πρωτοβουλία του Αναπλιώτη Καθηγητή Στέλιου Περράκη. 

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεσμό, μοναδικό στα ελληνικά ακαδημαϊκά δρώμενα, με αναφορές στις διεθνείς écoles doctorales με μεγάλη συμμετοχή κάθε χρόνο νέων ερευνητών. Μέχρι σήμερα, στο Σεμινάριο συμετείχαν δεκάδες Υποψήφιοι Διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι παρουσίασαν το ερευνητικό τους έργο σε ζητήματα διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου ενώπιον Ακαδημαϊκής Επιτροπής Αξιολόγησης. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Σεμιναρίου διεξήχθηκαν σημαντικές Ημερίδες/Εσπερίδες/Διασκέψεις πάνω σε θέματα της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής επικαιρότητας, στις οποίες συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, διπλωματικό, πολιτικό, κλπ. χώρους και τις οποίες παρακολούθησαν εκατοντάδες νέοι, ερευνητές, διεθνολόγοι κ.α.

Το 15ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου θα πραγματοποιηθεί 21-23 Ιουνίου 2019 στο «Βουλευτικό».Θα φιλοξενήσει νέους ερευνητές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την πρόοδο του ερευνητικού τους έργου ενώπιον δεκαμελούς Επιτροπής καθηγητών, στη γλώσσα εκπόνησής των εργασιών (ελληνικά/αγγλικά/γαλλικά). Το Σεμινάριο είναι ανοικτό στο κοινό της πόλης και θα το παρακολουθήσουν ,όπως κάθε χρόνο, μεταπτυχιακοί και φοιτητές, νέοι επιστήμονες και ερευνητές με διεθνολογικά και όχι μόνο ενδιαφέροντα.

Η φετινή επετειακή διοργάνωση, που υποστηρίζεται και ενισχύεται από το Δήμο Ναυπλίου ,περιλαμβάνει διήμερη Διάσκεψη με θέμα: “Η Ελλάδα και οι τρέχουσες προκλήσεις/απειλές στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Δικαιοταξία: Διασταυρούμενες ματιές στην εποχή της αβεβαιότητας”. Μια πρώτη ενότητα της Διάσκεψης αφορά την «Ευρώπη ανάμεσα στην αμφισβήτηση και την αβεβαιότητα: Η δοκιμασία των αρχών», με ιδιαίτερη έμφαση στο «Συμβούλιο της Ευρώπης και το 70χρονο έργο του», καθώς και την «Ευρωπαϊκή Ένωση σε αναζήτηση ταυτότητας την επαύριον των ευρωεκλογών». Η δεύτερη ενότητα της Διάσκεψης εστιάζει στις σχέσεις της Ελλάδας με τους γείτονες της: «Ζητήματα / Τριβές και οι «κυματισμοί της Γαλάζιας Πατρίδας».

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, με ευθύνη της Έδρας J. Monnet «Αλληλεγγύη, Πολιτική προστασία και Ανθρωπιστική Δράση στην Ε.Ε.» (υπεύθυνη Επίκ. Καθηγήτρια Μ.-Ντ. Μαρούδα) θα διεξαχθεί επετειακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «22 Ιουνίου 1859-2019 Αναμνήσεις από το Σολφερίνο: ανθρωπιστικό δίκαιο και εθελοντική δράση 150 χρόνια μετά…».

Επίσης, θα διοργανωθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Η Κατάσταση των Ζητημάτων Ασύλου και Προσφύγων το 2018 από τη σκοπιά της EASO».

Τέλος, θα υπάρχει μια ενότητα αφιερωμένη στα 15χρονα του Σεμιναρίου, τον θεσμό, τους ανθρώπους του και την κουλτούρα που διαμορφώθηκε.

Το πολυθεματικό Σεμινάριο θα διεξαχθεί με την οργανωτική ευθύνη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης του Παντείου Πανεπιστημίου, την Έδρα J.Monnet «Αλληλεγγύη, Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Δράση στην Ε.Ε.» και την Έδρα UNESCO «Δημοκρατία, Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ειρήνη».

Στο τριήμερο αυτό λοιπόν, τ’Ανάπλι θα βρεθεί στο επίκεντρο σημαντικών συζητήσεων, σε μία κρίσιμη για την Ευρώπη, τη διεθνή κοινότητα και την Ελλάδα και την Κύπρο συγκυρία, για εξαιρετικής σημασίας ζητήματα πολιτικής του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ΕΕ την επαύριον των Ευρωεκλογών και της νέας πολιτικής γεωγραφίας της, καθώς και τις εντάσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ