V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Έγκλειστοι των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας παρουσίασαν την δική τους θεατρική παράσταση

Έγκλειστοι των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας παρουσίασαν την δική τους θεατρική παράσταση
 Όχι , αυτή η Τρίτη δεν είναι σαν τις άλλες . Μπορεί ο ήλιος να έχει περάσει τον μισό θόλο τ ουρανού , και οι ακτίνες του να σπέρνουν την θέρμη τους .Μπορεί τα αυτοκίνητα να διασχίζουν την άσφαλτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα , ροκανίζοντας έτσι χρόνο και απόσταση που ενώνει το Ναύπλιο με το Αργος .


Μπορεί η πινακίδα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΙΡΥΝΘΑΣ να προσελκύει την α- διάφορη και συνήθως ανορθόγραφη ανάγνωση των περαστικών . Μπορεί να συμβαίνουν σε ανάλογη διαβάθμιση όλα αυτά , αλλά αυτή η Τρίτη έχει κάτι το διαφορετικό .

Είναι αλήθεια πως στην φυλακή και το λίγο ακόμη έχει βαρύνουσα σημασία . Θα έλεγα βαρύνουσα διάρκεια .. Είναι κατανοητό σε πρώτη ανάγνωση ότι μέσα στον αδιαφανή χώρο των φυλακών , όταν διοχετεύουμε ερεθίσματα , εργαλεία που προάγουν την εξάσκηση της επικοινωνίας , συμβάλλουν ώστε οι συμμετέχοντες να διεκδικήσουν εκ νέου την φαντασία . Κυρίως όμως συμβάλλουν ώστε να κτίσουν γέφυρες αναγκαίες και χρήσιμες για την κοινωνική τους επανένταξη . Παράλληλα βοηθούν στην αντίληψη του τρόπου που βλέπουν γενικότερα τον κόσμο.

Στο μεσοδιάστημα που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο .. κρατούμενος έγκλειστος της φυλακής .. έως το καλλιτέχνης έγκλειστος της τέχνης , εκείνο που προέχει είναι ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας , να μας παραπέμπει σε κάτι σαν εργαλείο ψυχαγωγίας , γυμναστήριο συναισθημάτων . 

Τι πιο ανθρώπινο από το να μας δίνεται η ευκαιρία όχι να παίξουμε θέατρο , αλλά να παίξουμε με το θέατρο .. !

Αυτό έγινε την Τρίτη 28 Μαΐου όπου έγκλειστοι των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας παρουσίασαν στην δική τους θεατρική σκηνή την πνευματική πραμάτεια τους .. . Ο << ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ >> τρόπος από- δρασης αποτέλεσμα θεατρικού εργαστηρίου τους .

Υπό μορφή αναλογίου Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ του Ιάκωβου Καμπανέλλη , παίχθηκε με θεατές συγκρατούμενους αλλά και με παρουσία της δ/νσης των φυλακών καθώς και φίλων, εθελοντών/τριών προγραμμάτων φυλακών .. Στον ρόλο του Δημάρχου ο Κ. Κ. 

Πολύτιμη συμβολή και συμμετοχή στο εικαστικό μέρος ( ζωγραφική,σκίτσο ) του καλλιτέχνη Ιωάννη Μπ.

Σημαντική βοήθεια στην τεχνική στήριξη του Ανδρέα Μανούχου και της Μαρίας Μπακάλη .
Κατά διαστήματα στην ομάδα συμμετείχαν : Κ.Κ. – Γ.Μ. – Π.Χ. - Θ.Κ—Γ. Π- Π.Μ. – Α.Δ. – Κ.Δ. -- Κ.Δ.Μ.-Π.Δ.

Ευχαριστώ και συγχαίρω όλη την ομάδα , καθώς και την Δ/ντρια των Φυλακών κ. Ευαγγελία Κατερίνη , την κοινωνική λειτουργό κ. Εφη Γεραμάνη για την γόνιμη συνεργασία μας . Ευχαριστώ θερμά την κ ¨Άλκηστις Κοντογιάννη συντονίστρια των προγραμμάτων ...

Κυριάκος Σάμιος
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ