ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Άρθρο του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Γιαννή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:37:00 μ.μ. | |
Άρθρο του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Γιαννή
Η ευρωπαϊκή πολιτική ένωση, μια αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη ευρωπαϊκή πολιτική για την οικογένεια, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προστασία της ευρωπαϊκής φύσης υπό την ευρωπαϊκή ηγεσία, ο γάμος της ψηφιακής εποχής και της επιστήμης με τη δημοκρατία και την απασχόληση, η δημοκρατία από κάτω προς τα πάνω και η ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα, προσφέρουν το ευρύτερο έδαφος για τη βαθιά ανασύνταξη και ευδοκίμηση του ελληνισμού και της ελληνικότητας.

Μια νέα μεγάλη Ελλάδα, που υπολογίζει και συνυπολογίζει τους Έλληνες της ημετέρας παιδείας παντού στον κόσμο και ως Ευρωπαίους πολίτες, αποτελεί σκοπό και δέσμευση μου στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2019-2024).

Η δημογραφική εξέλιξη του πλανήτη μέχρι το 2100, δυσμενέστατη για την Ελλάδα, δυσμενής για την ΕΕ και εξόχως αυξητική σε μεγάλο μέρος του κόσμου, επιβάλλουν την εθνική ανασύνταξη, με αναπροσδιορισμό της θεώρησης του κόσμου και έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα αναμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την οικουμενικότητα του ελληνισμού. Η ταχεία οικονομική ανάταξη και ανάπτυξη της Ελλάδας αποτελεί φυσικά ακρογωνιαίο λίθο, τον οποίο η επερχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι σε θέση να επιτύχει.

Μεταξύ των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, η ελληνική γλώσσα έχει καθοριστική σημασία τόσο στη συλλογική αυτογνωσία, όσο και στην παγκόσμια εικόνα και λειτουργία του ελληνικού. Η γλώσσα μας αποτελεί τον ισχυρότερο συνεκτικό παράγοντα της σύγχρονης ελληνικής εθνικής ταυτότητας, στο πέρασμα 3.000 ετών και πλέον. Είναι θεμελιακό στοιχείο και της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Μπορούμε να επενδύσουμε με συγκεκριμένες ενέργειες εντός Ελλάδος και εντός ΕΕ στη δύναμη της αυτή με στόχο την παγκόσμια ακτινοβολία.

Ο ελληνικός πολιτισμός και ιστορία, η κλασσική γραμματεία, η εκπαίδευση και η παιδεία, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και η σχέση του ανθρώπου με αυτό και δι’ αυτού με την ειρήνη, η δημοκρατία κατά την έννοια της πόλης και του πολίτη, μπορούν να γίνουν η εμπροσθοφυλακή μιας γενικής ελληνικής πνευματικής αντεπίθεσης. Τα τέσσερα «Π»: Πολιτισμός, Παιδεία, Περιβάλλον, Πολίτης.

Η δημοκρατία μόνη της, αν αποτελέσει ένα διεθνές σημείο αναφοράς της Ελλάδος, στην ΕΕ με το δημοκρατικό έλλειμμα και την καλπάζουσα ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, αλλά και άϋλη ασπίδα απέναντι σε απειλές κάθε είδους. Αυτό προϋποθέτει ο ενστερνισμός, η εμβάθυνση και οι πρακτικές της δημοκρατίας, του διαλόγου, της ανοχής, της ειρηνικής προόδου, να γίνουν κτήμα των Ελλήνων.

Δημουργία θερινών αλλά και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, σχολείων και σχολών, που προσελκύουν ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο, οι οποίοι επιζητούν τη γνώση σε συνδυασμό με τη φύση, με βραχυχρόνια και μακροχρόνια προγράμματα, που αναζωογονούν τη σχέση αποδήμων Ελλήνων 2ης, 3ης γενιάς κοκ. με την ελληνική γλώσσα, που καλλιεργούν την ελληνική γλώσσα σε μη Έλληνες, που αναδεικνύουν την Ελλάδα ως τόπο υπερεθνικών συναντήσεων, επιμόρφωσης, πολιτισμού, ειρήνης και ευεξίας.

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μπορεί να συγκροτήσει ένα σώμα Ελλήνων παντού στον κόσμο, που διατηρούν τους δεσμούς με την πατρίδα και μεταξύ τους όπου γης, εξυπηρετούνται άμεσα και εύκολα στα διοικητικά ζητήματα, διευκολύνεται και προσφέρεται η δυνατότητα τους για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα, βελτιώνεται η πρόσβαση στην πληροφόρηση και η ευκαιρία να βοηθούν αποτελεσματικά την πατρίδα όπου και όταν χρειάζεται, ως νέοι, μικροί ή μεγάλοι ευεργέτες, δωρητές ή εθελοντές.

Η ψήφος των Ελλήνων και των άλλων Ευρωπαίων απ’ όπου βρίσκονται στον κόσμο, επιστεγάζει τον βαθύ δεσμό με τη πατρίδα, καθώς και με την ενωμένη Ευρώπη. Είναι υπαρξιακή οφειλή του μητροπολιτικού κράτους στον ελληνισμό αδιακρίτως συνόρων.

Ουτοπικό, αδύνατον; Χρειάζομαι την ισχυρή εντολή σου γι’ αυτό.


Γιαννής Νίκος - Βιογραφικό

Ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες στον τομέα της διαχείρισης γνώσης στο πλαίσιο της αναπτυξιακής βοήθειας της Ε.Ε. από το 2011. Απόφοιτος του Νομικού Τμήματος και Δρ Πολιτικών Επιστημών (ευρωπαϊκές σπουδές), του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (2004-2005). Εκδότης του περιοδικού ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΈΚΦΡΑΣΗ από το 1990 (102 τεύχη) και ιδρυτής του Ομίλου Ευρωπαϊκή Έκφραση το 1989 (www.ekfrasi.gr). Εμπνευστής της Επέκεινα Χώρα από το 2010 (www.epekeinahora.gr), μοναδικό σχέδιο διεθνών συναντήσεων για την ειρήνη στη φύση του Ζαγορίου (walk&talk). Μέλος του κεντρικού οργάνου της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (από το 2016).

Γραμματέας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων (1990-2001) και επιστ. συνεργάτης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (2010-2011 - Επιστημονική Υπηρεσία Βουλής). Υπεύθυνος επικοινωνίας στη Γενική Δ/νση Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες (2001-2004), μόνιμος υπάλληλος κατόπιν γενικού διαγωνισμού. Δικηγόρος Αθηνών. Συμμετείχε στην επεξεργασία της Συνθήκης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της κοινωνίας πολιτών (2002-2004).

Μεταπτυχιακά στον αμερικανικό φεντεραλισμό, στο Λαφαγιέτ, Ήστον, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ (1998) και στο δημόσιο δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Στρασβούργου ΙΙΙ (1986-1987). Καθηγητής ευρωπαϊκής ιστορίας, θεσμών και πολιτικής (ΕΑΠ, 2005-2010). Διευθυντής του περιοδικού ΕΠΙΚΕΝΤΡΑ (1992-1993). Συγγραφέας των βιβλίων «Κοινωνία πολιτών και νεολαία» (1999), «Τι είναι η κοινωνία πολιτών» (2002), «Ψηφοφόρος για μια μέρα, Πολίτης κάθε μέρα» (2009), «Αρχή της επικουρικότητας, αρχή ελευθερίας, συμμετοχής και ευθύνης» (2013).

Πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Βουτζά (2005-2009), εκλεγμένο μέλος στη Συμβουλευτική Επιτροπή Νεότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης (1993-1995), Έλληνας αντιπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας (1994-1996), Γεν. Γραμματέας της Κίνησης Πολιτών (1996-1998), συντονιστής της Καμπάνιας των ΜΚΟ για το Σύνταγμα (2005-2008), μέλος Δ.Σ. Ηπειρωτικής Εταιρείας, μέλος και υποστηρικτής αρκετών συλλόγων. Εγγονός του Νικολάου Κ.Γιαννή, ευεργέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και γιος του Δημ. Γιαννή, από τη Βίτσα Ιωαννίνων και της συγγραφέως Χρυς. Μπούτζα, από το Συρράκο Ηπείρου. Έχει τερματίσει 5 Μαραθωνίους στην κλασική διαδρομή και άλλους αγώνες δρόμου ανά τον κόσμο, ενώ διασχίζει τακτικά το φαράγγι του Βίκου και τα βουνά της Ηπείρου. Είναι πατέρας 4 παιδιών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ